Νέα διαμαρτυρία των δικηγόρων της Καλαμάτας, που συνεχίζουν την αποχή

Νέα διαμαρτυρία των δικηγόρων της Καλαμάτας, που συνεχίζουν την αποχή

Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι δικηγόροι της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Για μια ώρα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτηρίου, αναρτώντας πανό που έγραφε: «Είσαστε ντελιβεράδες του μεγάλου πλούτου. Είμαστε η φωνή τη μεσαίας τάξης».

Υπενθυμίζεται ότι και οι δικηγόροι της Καλαμάτας συνεχίζουν την αποχή τους,  τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.

Φοροεπιδρομή
Όπως τονίσθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη, «δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες».

«Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό, διότι η κυβέρνηση επέλεξε τη φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους. Υπό αυτά τα δεδομένα αποτελεί μονόδρομο για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών του».

Αντισυνταγματικές διατάξεις
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δ. Βερβεσός, χαρακτήρισε τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου αντισυνταγματικές, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.  «Η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή. Και ποια είναι η φοροδιαφυγή; Των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων. Οι εταιρείες που δηλώνουν ζημιές τόσα χρόνια, οι οποίες δηλώνουν αρνητικούς ισολογισμούς, αυτές γιατί δεν υπάγονται στο τεκμήριο;». αναρωτήθηκε.

Ο κ. Βερβεσός υπογράμμισε ότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί πως δεν υπάρχει σύγκριση φορολόγησης και εισφορολόγησης μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, λόγω του διαφορετικού τρόπου παραγωγής του εισοδήματος καθενός.

Της Βίκυς Βετουλάκη