Ομόφωνο ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου για τη διατήρηση του Εφετείου Καλαμάτας

Ομόφωνο ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου για τη διατήρηση του Εφετείου Καλαμάτας

Θέμα μείζονος σημασίας και ζωτικό για όλους τους Μεσσήνιους και τους κατοίκους της Περιφέρειας του Γυθείου χαρακτηρίζει τη διατήρηση του Εφετείου Καλαμάτας ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας σε ομόφωνο ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ξεκάθαρη θέση, ενώ ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει ενημέρωση όλων των  θεσμικών και κοινωνικών φορέων και βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη και των δημάρχων.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος  Καλαμάτας πράττει και θα πράξει με βάση τη συνείδησή του, όχι μόνο ό,τι είναι δυνατόν, αλλά και πέρα από τις δυνατότητές του, μέχρι πέρατος, ώστε να μη συντελεσθεί αυτή η αδικία και να μην επιστρέψουμε πολλά χρόνια πίσω, που κανένα όφελος δεν έχει για την ίδια τη δικαιοσύνη και πρέπει το ίδιο να πράξουν και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του νομού μας, ώστε η Μεσσηνία να μην είναι (και αυτή ή μόνο αυτή) το εξιλαστήριο θύμα αυτής της παρωδίας», τονίζεται στο τέλος του πολυσέλιδου ψηφίσματος.

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος έλαβε και επίσημα γνώση του σχετικού πορίσματος για το δικαστικό χάρτη και «σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε την περισσή προχειρότητά του και το πενιχρό και άνευ ουσιώδους αιτιολόγησης περιεχόμενό του, ειδικά σε ό,τι αφορά τα Εφετεία. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, έχοντας πλήρη επίγνωση όσων λαμβάνουν χώρα πίσω από “κλειστές πόρτες”, εκφράζει την κατηγορηματική και κάθετη αντίθεσή του στο εν λόγω πόρισμα».