Παιδικά Χωριά SOS: Χριστουγεννιάτικο bazaar και εκδήλωση για την αποϊδρυματοποίηση στην Καλαμάτα

Παιδικά Χωριά SOS: Χριστουγεννιάτικο bazaar και εκδήλωση  για την αποϊδρυματοποίηση στην Καλαμάτα

Με διπλή δράση καλωσορίζουν τα φετινά Χριστούγεννα τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, καθώς προετοιμάζονται να παρουσιάσουν το ετήσιο εορταστικό τους bazaar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ενώ την καταληκτική μέρα θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση γύρω από την αποϊδρυματοποίηση.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις παραπάνω δράσεις, η κα Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, ως μέλος της ομάδας στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, σημείωσε ότι την επιμέλεια των προϊόντων που θα διατεθούν στην εορταγορά έχει η ομάδα στήριξης, καθώς και οι εθελοντές που συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια.

Όπως εξήγησε, στις 17 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, ο χώρος της εορταγοράς θα πλαισιωθεί από μελωδίες και κάλαντα εκ μέρους της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Λαιίκων «Η Πρωτοπορία». Απηύθυνε, δε, κάλεσμα σε όλους για στήριξη της φετινής εορταγοράς, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Αναφερόμενη στη δράση της 18ης Δεκεμβρίου με τίτλο «Κοίταξέ με, είμαι εδώ», που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η κοινωνική λειτουργός Γιώτα Κοπίτα εξήγησε ότι αφορά σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών, αλλά και το δικαίωμα του «ανήκειν» σε ένα περιβάλλον οικογένειας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων της Καλαμάτας, οι οποίοι σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και προσωπικό των Παιδικών Χωριών SOS θα παρουσιάσουν το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Με αυτή την αφορμή θα αναδειχθεί η ανάγκη κανένα παιδί να μη μεγαλώνει εκτός οικογένειας, αλλά και η ανάγκη ύπαρξης ενός υγιούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος –φιλοσοφία γύρω από την οποία δραστηριοποιούνται διαχρονικά τα Παιδικά Χωριά SOS.

Χρ.Μ.

-Ημέρες & ώρες λειτουργίας Bazaar: 15-18 Δεκεμβρίου, 9.00-14.00 & 17.00-21.00

-Ενημερωτική εκδήλωση για αποϊδρυματοποίηση: 18 Δεκεμβρίου, 18.00

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας