Προτομή του Πέτρου Θέμελη στην Αρχαία Μεσσήνη

Προτομή του Πέτρου Θέμελη στην Αρχαία Μεσσήνη

Προβλέπει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ψήφισμα στο οποίο προβλέπεται, αφενός, η φιλοτέχνηση προτομής του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη και η τοποθέτησή της στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και, αφετέρου, η ονομασία του δρόμου από τη Λάμπαινα προς την Αρχαία Μεσσήνη ως «οδός Πέτρου Θέμελη, αρχαιολόγου», ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε ειδική συνεδρίασή του αφιερωμένη στον προσφάτως στον αποβιώσαντα αρχαιολόγο.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν τη σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Μεσσήνης, ενώ η Περιφέρεια θα διαθέσει την πίστωση για τη φιλοτέχνηση και την τοποθέτηση της προτομής.

Κατά την αναφορά του στον αείμνηστο αρχαιολόγο ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι οι πιο πάνω πρωτοβουλίες αποτελούν την ελάχιστη δυνατή τιμή προς έναν πνευματικό άνθρωπο, έναν επιστήμονα, ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αρχαία Μεσσήνη, χώρο που επί δεκαετίες ανέσκαψε αποκαλύπτοντας εντυπωσιακά ευρήματα και συντελώντας αποφασιστικά στην ανάδειξή του σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τη χρήση του για εκδηλώσεις πολιτισμού και τη σύνδεσή του με το σήμερα.

Ανάλογες αναφορές στον Π. Θέμελη έκαναν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου.