Συνάντηση Α. Χρονά με υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση Α. Χρονά με υφυπουργό Υγείας

Έθεσε όλα τα θέματα Υγείας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα αγροτικά ιατρεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δοθούν κίνητρα σε αυτούς, ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας, Άγγελος Χρονάς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στις αρχές της εβδομάδας με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στην Αθήνα.

Ο κ. Χρονάς εξέθεσε στον κ. Θεμιστοκλέους όλα τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έκανε μία αναφορά στα όσα έγιναν από την Περιφερειακή Αρχή στη διάρκεια της θητείας της, που λήγει σε λίγες μέρες.

Αναφορικά με τη συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής, σημείωσε πως έγινε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπλέον, ανέλαβε τη μισθοδοσία του λοιπού επικουρικού προσωπικού, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρέλαβε και διέθεσε 20 ασθενοφόρα, μέσω ΕΣΠΑ, για τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, ενώ διέθεσε 70 μέχρι τώρα απινιδωτές σε φορείς και όπου αλλού ζητήθηκε.

Επίσης, υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για 1.200 μαθητές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πάγιο το αίτημα για δημιουργία τεσσάρων νέων τομέων ΕΚΑΒ

Όπως σημείωσε στη συνάντηση με τον κ. Θεμιστοκλέους, παραμένει πάγιο το αίτημα για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία τεσσάρων νέων κόμβων του ΕΚΑΒ σε Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία , όπου υπάρχουν προμελέτες για τους χώρους εγκατάστασής τους. Αναγκαία είναι και η δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στην Πελοπόννησο.

Όσον αφορά στα θεσμικά αιτήματα, ο κ. Χρονάς ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων εκπροσώπων της Περιφέρειας, καθώς και στα Δ.Σ. των Υ.Π.Ε.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε τον κ. Χρονά ότι 52 από τις 246 θέσεις που υπάρχουν στην νέα προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό αφορούν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, διευκρίνισε πως η παράταση για το λοιπό επικουρικό προσωπικό είναι ετήσια και όχι εξάμηνη.