Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Και την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας, σύμφωνα με νεότερη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αναφέρει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες».

«Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό, διότι η κυβέρνηση επέλεξε τη φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους. Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και η καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους έως και τη Δευτέρα 11/12/2023», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στην πανδικηγορική αποχή την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των έμμισθων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών, όπως και στη συγκέντρωση των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή την ίδια ημέρα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι (προσυγκέντρωση δικηγόρων στα γραφεία του ΔΣΑ ώρα 12:00).

Τέλος, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου αποφασίσθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.