Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε  ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στο Γουδή. Λίγο νωρίτερα, συναγερμός σήμανε επί της οδού Κοκκινοπούλου πλησίον της Πολυτεχνειούπολης, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο και συγκεκριμένα μία σακούλα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε τάπερ, σε μία σακούλα σκουπιδιών. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, που πράγματι εντόπισε μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι και τον εξουδετέρωσε.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι είχαν αφήσει την βόμβα έξω από τον μαντρότοιχο του στρατοπέδου Μύτικα, όπου βρίσκεται η έδρα των ΜΑΤ, στην οδό Κοκκινοπούλου. Το συγκεκριμένο σημείο απέχει μόλις 50 μέτρα από μία σκοπιά των ΜΑΤ και 300 μέτρα από την κεντρική είσοδο της υπηρεσίας.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.
Παράλληλα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ.Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου και την Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το τηλεφώνημα
Άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:29 στην Άμεση Δράση και προειδοποίησε για την τοποθέτηση της βόμβας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη της.

Τηλεφώνημα υπήρξε στη “Ζούγκλα” και στην “Εφημερίδα των Συντακτών” για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, στο τηλεφώνημα αναπαρήχθη ηχητικό μήνυμα στο οποίο αναφερόταν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει τοποθετηθεί μέσα σε μια μαύρη σακούλα 220 μέτρα από την πύλη του στρατοπέδου, στην κατεύθυνση προς Ζωγράφου. Ο άγνωστος ζήτησε εκκενωθεί άμεσα η Κοκκινοπούλου, να απομακρυνθούν οι φοιτητές από τα κάγκελα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από τα παράθυρα της φοιτητικής εστίας. «Αν κατάλαβες, πες ok» ακούστηκε να λέει κι όταν δεν απάντησε η εργαζόμενη της «Εφ.Συν.» η γραμμή έκλεισε.

enikos.gr