12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: “Beatlerianas” το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού

12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: “Beatlerianas” το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού

Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας καλωσορίζει το 2024 παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων συνθετών. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού (οδός Αρτέμιδος 124) θα λάβει χώρα η δεύτερη εκδήλωσή του με τίτλο “Beatlerianas”.

Σημείο αναφοράς της συναυλίας αποτελεί το εμβληματικό έργο “Beatlerianas” για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του κορυφαίου Κουβανού συνθέτη L.Brouwer. Πρόκειται για τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles (Yesterday, Eleanor Rigby, She is leaving home, A ticket to ride, Penny Lane κ.ά.) ενορχηστρωμένα με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο από τον L.Brouwer!

Μάλιστα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης, θα συμπράξει ως σολίστ με το εξαιρετικό κουαρτέτο εγχόρδων “Hemiolion String Quartet”, στο οποίο συμμετέχουν οι μουσικοί Αντώνης Μαζιώτης (βιολί), Μιχάλης Κουντούρης (βιολί), Σοφία Αναγνώστου (βιόλα) και Διονύσης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο).

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ακόμα το καταπληκτικό έργο του A. Piazzolla “Histoire du Tango”. Ένα έργο ζωής του μεγάλου Astor, που παρουσιάζει την εξέλιξη του Tango από το Bordel του 1900 μέχρι τις σύγχρονες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης και της Αμερικής. Θα το παρουσιάσουν ο Αντώνης Μαζιώτης (βιολί) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα).

Την ίδια βραδιά, συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, το Φεστιβάλ φιλοξενεί τον Κίμωνα Βιντζηλαίο, που απέσπασε το Α΄ Βραβείο στη μεγάλη κατηγορία του 11ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας, σε έργα των E. Granados, A. Barrios και Fr. Tarrega.

Προπώληση των δελτίων εισόδου:

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Καθημερινές 11.00-13.00 & 18.00-20.00

Κόστος: 10 ευρώ ενηλίκων & 5 ευρώ μαθητικό.

Για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.kalamataguitarfestival.gr.