Αναφορά παραδείγματος της Μεσσηνιακής εταιρείας «Κλήμης» σε πανεπιστημιακή έκδοση

Αναφορά παραδείγματος της Μεσσηνιακής εταιρείας «Κλήμης» σε πανεπιστημιακή έκδοση

Στην πολυτελή δεύτερη έκδοση (2023) των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων «ΤΖΙΟΛΑ», του βιβλίου με τίτλο «Στρατηγική εταιρική κοινωνική ευθύνη-Μια Ολιστική Προσέγγιση για την Υπεύθυνη & Βιώσιμη Επιχειρηματική Δραστηριότητα” της συγγραφέως Debbie Haski-Leventhal και στο Κεφάλαιο 24, αναφέρεται ως μία μελέτη περίπτωσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα η μεσσηνιακή εταιρεία «ΚΛΗΜΗΣ».

Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση «ΚΛΗΜΗΣ» εφαρμόζει την κυκλική οικονομία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, αξιοποιώντας τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς και συγκεκριμένα του πυρηνόξυλου με καινοτόμο τρόπο για την παραγωγή μπρικετών για κάρβουνο. Με αυτόν τον τρόπο παράγει εναλλακτικά κάρβουνο, αντικαθιστώντας το ξυλοκάρβουνο, του οποίου η παραγωγή προκαλεί αποψίλωση των δασών και υποβάθμιση των οικοσυστημάτων. Μάλιστα, έχει βραβευτεί στο παρελθόν τρεις φορές από τη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικο-καινοτομία που εφαρμόζει και την αριστεία της σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, των 504 σελίδων, που θα έχουν στα χέρια τους φοιτητές και φοιτήτριες, παρουσιάζονται οι κύριες έννοιες, θεωρίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), σε συνδυασμό με τα πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η γνώση στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, αναγνωρίζεται ο ρόλος των επιχειρήσεων για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Μέρος IV δε, αποτελεί προσθήκη αυτής της ελληνικής έκδοσης και παρουσιάζει ελληνικές μελέτες περίπτωσης ΕΚΕ. Οι άλλες εταιρείες που αναφέρονται σε ξεχωριστά κεφάλαια είναι οι: ΤΙΤΑΝ, Cosmote, Vodafone, Wind/Nova, Alpha bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Mytilineos, Ελληνικά Πετρέλαια, Apivita, Coca-cola, Solmeyea και Coffee-eco.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρει κανείς στη διεύθυνση:  www.tziola.gr/book/stratigiki-etairiki-koinoniki-efthyni.