Φιλιατρά: Ομιλία για βίαιη συμπεριφορά και παραβατικότητα ανηλίκων

Φιλιατρά: Ομιλία για βίαιη συμπεριφορά και παραβατικότητα ανηλίκων

Εκφράζοντας την ανησυχία τους απέναντι στα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς, παραβατικότητας, εθισμού στο διαδίκτυο και κακοποίησης των ανηλίκων, οι Σύλλογοι Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Διδασκόντων και Γονέων του Λυκείου Φιλιατρών ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Βίαιη συμπεριφορά και παραβατικότητα ανηλίκων: Η αξία της πρόληψης, της συνεργασίας και της πρώιμης παρέμβασης» την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Ομιλήτρια θα είναι η κοινωνική λειτουργός και επιμελήτρια Ανηλίκων στο Δικαστήριο Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, «ένα πρόσωπο», όπως σημειώνεται σχετικά, «που ζει καθημερινά την παραβατικότητα των ανηλίκων και μπορεί  να μιλήσει πέρα από την επιστημονική της κατάρτιση και με την εμπειρία των γεγονότων που η ίδια βιώνει στο εργασιακό της περιβάλλον.

Η βίαιη συμπεριφορά και η παραβατικότητα των ανηλίκων πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαιτέρως, ώστε να κινητοποιηθούμε και να την αντιμετωπίσουμε ως κοινωνικό φαινόμενο που τείνει να παγιωθεί, πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η ομιλία ενδιαφέρει παιδιά, νέους και γονείς».