Η Καλαμάτα ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στις πληρωμές με κάρτα

Η Καλαμάτα ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στις πληρωμές με κάρτα

Σύμφωνα με σχετική έρευνα

Η Καλαμάτα και η ευρύτερη Μεσσηνία, παρά το χαμηλό τουριστικό τους… εκτόπισμα, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στις περιοχές όπου κάτοικοι και επισκέπτες χρησιμοποιούν για τις πληρωμές τους πλαστική κάρτα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το savy.gr αναλύοντας τον αριθμό μόνιμων κατοίκων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, καθώς και τον αριθμό τουριστών που κατέφθασαν την περασμένη χρονιά από διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.

Μάλιστα, η Καλαμάτα ξεπερνά σε ποσοστό χρήσης πλαστικής κάρτας αρκετά δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σάμος, Λευκάδα, Μύκονος και Σκιάθος.

Από την άλλη πλευρά, η Καλαμάτα “κατεβαίνει” κατηγορία στους προορισμούς για πληρωμές με POS. Όπως αναφέρει η έρευνα, “πολλές τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη και η Ρόδος, έχουν αυξημένη ανάγκη για τερματικά POS λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας των τουριστών. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και οι τουριστικές υπηρεσίες συχνά προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμών με κάρτα για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους.

Στο Savy.gr, χρησιμοποιήσαμε τον αριθμό μονίμων κατοίκων στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, καθώς και τον αριθμό τουριστών που κατέφθασαν την περασμένη χρονιά από διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Στη συνέχεια αναλύσαμε στοιχεία από πληρωμές με κάρτα στη χώρα και το εξωτερικό για να προσδιορίσουμε τη λίστα με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για πληρωμές με POS”.

Τέλος, με βάση αναλύσεις δεδομένων από την τελευταία απογραφή και την επερχόμενη αύξηση τουριστών, προβλέπεται ότι το 2024 θα σημειωθεί ιστορικό ρεκόρ σε επισκεψιμότητα.

“Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, η προετοιμασία για τη νέα τουριστική σεζόν είναι απαραίτητη. Η ανάπτυξη των πληρωμών με POS αποτελεί απαραίτητο βήμα για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση και να προσφέρουν ένα άψογο επίπεδο εξυπηρέτησης στους επισκέπτες τους, σημειώνει η έρευνα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στη διαδικτυακή σελίδα: https://www.savy.gr/protevouses-pliromon-me-karta/.

Α.Π.