Η παράσταση «Γυναίκες, η ιστορία ενός αγάλματος όταν πέφτει από τη βάση του» στο Εργατικό Κέντρο

Η παράσταση «Γυναίκες, η ιστορία ενός αγάλματος  όταν πέφτει από τη βάση του» στο Εργατικό Κέντρο

Τη νέα, πρωτόπαιχτη, ανατρεπτική κωμωδία του Πέτρου Αυγερινού «Γυναίκες, η ιστορία ενός αγάλματος όταν πέφτει απ’ τη βάση του ή Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου» θα παρουσιάσει για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις το Θέατρο του Ιονίου από αύριο 4 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Να σημειωθεί πως το Θέατρο του Ιονίου, ένα μικρό επαγγελματικό, ευέλικτο θέατρο ρεπερτορίου, έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και έδρα τη Μεθώνη Μεσσηνίας.

Δύο αδελφές, θύματα και οι δυο άγριας ενδοοικογενειακής βίας, συναντώνται ξανά ύστερα από χρόνια έχοντας διαγράψει πορείες εκ διαμέτρου αντίθετες. Μια συγκατοίκηση που ούτως ή άλλως έχει τις “δυσκολίες” της. Σήμερα ωστόσο, ημέρα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του στρατηγού πατέρα τους, με κωμικό κι αναπάντεχο τρόπο όλα θα ανατραπούν…

Μια ανάλαφρη, ατμοσφαιρική κομεντί που “κλείνει το μάτι στο θεατή” και ξεσκεπάζει τα ψέματα, τα μυστικά, τις σιωπές, τον παραλογισμό, την υποκρισία, αναδεικνύοντας το ρόλο και την αποστολή της γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Έργο παρηγοριάς. Ένας ύμνος για τη γυναίκα του σήμερα.

Πρωταγωνιστούν: Στέφη Πουλοπούλου, Δώρα Παπανικολάου, Φλώρη Δανδόλου. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Αυγερινού και η πρωτότυπη μουσική της Καλλιρρόης Ραουζαίου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Απόστολος Καραμπελιάς.

Παραστάσεις
Πέμπτη 4 Ιανουαρίου- 21.15, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου – 21.15,

Σάββατο 6 Ιανουαρίου (2 παραστάσεις)-19.15 και 21.15.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 13 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ), ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 12 ευρώ, στην είσοδο: 15 ευρώ.

Προπώληση: ticketbox.gr, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 27/12, (10.00 – 13.00, εκτός επίσημων αργιών) και σε επιλεγμένα σημεία συνεργατών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27230 31847.