Κόλπος του Ομάν: Πληροφορίες για πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων από ενόπλους -Έλληνας ναυτικός στο πλήρωμα

Κόλπος του Ομάν: Πληροφορίες για πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων από ενόπλους -Έλληνας ναυτικός στο πλήρωμα

Ένοπλοι φέρονται να πραγματοποίησαν έφοδο στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «St. Nikolas», το οποίο πλέει στον Κόλπο του Ομάν, όπως μεταδίδει το Associated Press, το οποίο κάνει λόγο για κατάληψη του πλοίου.

Η ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey είπε ότι «έξι στρατιωτικοί» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνώρισε ως το πετρελαιοφόρο «St. Nikolas». Το δεξαμενόπλοιο ήταν κάποτε γνωστό ως «Suez Rajan».

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία Maritime Trade Operations ενημερώνει ότι το περιστατικό κατεγράφη στα ύδατα μεταξύ Ομάν και Ιράν στην είσοδο/έξοδο των Στενών του Ορμούζ, απ’ όπου διέρχεται το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

Οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι το σύστημα εντοπισμού του πλοίου έχει απενεργοποιηθεί και το πλοίο πιστεύεται πως κατευθύνεται προς το Ιράν.

Ένας Έλληνας ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του πλοίου
Εκπρόσωπος της Empire Navigation, διαχειρίστριας του M/T St. Nikolas,
επιβεβαίωσε στο Arab News ότι έχασαν την επαφή με το πλοίο τους περίπου στις 4:30 (ώρα Ελλάδας) «καθώς έπλεε στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν. Το πλοίο είναι επανδρωμένο με συνολικά 19 μέλη πληρώματος: 18
Φιλιππινέζους και έναν ελληνικής υπηκοότητας».

«Το πλοίο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στην Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκία), μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras».

Πηγή: iefimerida.gr