Μουσικό Σχολείο: Οι «Μουσικές Γέφυρες» ενώνουν την Καλαμάτα με την Μπολόνια

Μουσικό Σχολείο: Οι «Μουσικές Γέφυρες» ενώνουν  την Καλαμάτα με την Μπολόνια

Στη βόρεια Ιταλία, και συγκεκριμένα στην Μπολόνια, πρόκειται να ταξιδέψουν στις αρχές του επόμενου μήνα εβδομήντα πέντε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι συνοδευόμενοι από καθηγητές τους θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικές Γέφυρες» το οποίο επιμελούνται το τελευταίο διάστημα.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ο διευθυντής Θωμάς Παλάντζας σημείωσε ότι η παραπάνω δράση έχει τριπλό περιεχόμενο. Πέραν του εκπαιδευτικού μέρους, έχει καλλιτεχνικό και ευρύτερα πολιτιστικό χαρακτήρα για τους μαθητές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες μαθητές θα παρουσιάσουν μια διπλή μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το αντίστοιχο Μουσικό Σχολείο στην Μπολόνια, λειτουργώντας ως γέφυρα που θα ενώσει την πόλη της μουσικής (Μπολόνια) με την πόλη του χορού (Καλαμάτα). 

Περαιτέρω, μιλώντας για το πρόγραμμα «Μουσικές Γέφυρες», υπογράμμισε ότι «αποτελεί μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες με υψηλό περιεχόμενο και μεγάλα οφέλη για την Καλαμάτα, καθώς αυξάνει την αίγλη τόσο του σχολείου όσο και της ίδιας της πόλης».

Εξήγησε, δε, ότι το σχολείο παραμένει ανοιχτό σε οποιουδήποτε είδους στήριξη μπορεί να προσφερθεί σε αυτή την κατεύθυνση, από κάθε φορέα και ιδιώτη της πόλης.

Ακολούθως, η εκπαιδευτικός και μαέστρος της χορωδίας “Sonorae” του σχολείου, Κατερίνα Τσίτσα, ανέφερε ότι στην εκπαιδευτική κοινότητα υπάρχει πολλή χαρά για την προετοιμασία του προγράμματος «Μουσικές Γέφυρες – Τραγούδια που μας ενώνουν».

Εξήγησε δε, ότι σε αυτό θα συμμετάσχουν η συμφωνική ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, η χορωδία “Sonorae” και δύο ροκ μπάντες, συνθέτοντας έτσι ένα πολυεπίπεδο μουσικό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί στο Ωδείο “Giovanni Battista Martini” της Μπολόνια, καθώς και στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Κλείνοντας, η κα Τσίτσα έκανε λόγο για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα από πλευράς του σχολείου, το οποίο αναμένεται τον ερχόμενο Απρίλιο να υποδεχθεί τους Ιταλούς μαθητές που θα καταφθάσουν στην Καλαμάτα από την Μπολόνια για να παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος του.

Εκ μέρους όσων θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, η Ακριβή Μπακούρου σημείωσε ότι η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος απαίτησε κόπο από τους μαθητές, η πλειονότητα των οποίων φοιτούν στη Γ’ τάξη του Λυκείου, καταβάλλοντας πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια γι’ αυτό.

Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους τοπικούς φορείς που στήριξαν την προσπάθεια, που θα ενώσει, ουσιαστικά, τις δύο χώρες μέσω των σχολείων τους.

Χρ.Μ.