Νεαρός Ρομά με 4 συνεργούς έκαναν διαρρήξεις και έκλεβαν αυτοκίνητα

Νεαρός Ρομά με 4 συνεργούς  έκαναν διαρρήξεις και έκλεβαν αυτοκίνητα

Για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και αφαιρούσε οχήματα, κατηγορείται ένας 27χρονος Ρομά και τέσσερις συνεργοί του.

Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές σε καταστήματα της Καλαμάτας και μία αφαίρεση οχήματος από την Αθήνα.

Κλοπές
Ειδικότερα, στις 10 Ιανουαρίου πήγε στην Αστυνομία μια 54χρονη Ουκρανή και κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της πόρτας παντοπωλείου που διατηρεί στην Καλαμάτα και από την ταμειακή μηχανή αφαίρεσαν 700 ευρώ. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης είναι ένας 27χρονος Ρομά, ο οποίος ενεργούσε από κοινού με τέσσερις άγνωστους συνεργούς του.

Η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από δεκαημέρου οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για διάπραξη κλοπών.

Αποδείχτηκε, επίσης, ότι ξημερώματα στις 10 Ιανουαρίου διέρρηξαν πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μελιγαλά και από χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν 4.000 ευρώ, ενώ από μια θήκη μέσα στο πρακτορείο 100 ευρώ.

Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου από τα Πατήσια στην Αθήνα.

Ξημερώματα στις 12 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα σε παράδρομο της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης,  στο ύψος της Αιθαίας, όπου το είχαν κρύψει οι δράστες.

Για όλες τις υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου για εγκληματική οργάνωση και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του.

Της Βίκυς Βετουλάκη