Ολιγόωρο λουκέτο χθες στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Ολιγόωρο λουκέτο χθες  στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το δικό τους μήνυμα, κατά της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θέλησαν να στείλουν χθες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι τα ξημερώματα προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, τα λουκέτα άνοιξαν και οι μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση της χθεσινής κατάληψης ενάντια στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ελήφθη μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, στη διάρκεια μαθητικής συνέλευσης.

Όπως αποδείχθηκε, αυτό το πληροφορήθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, Θωμάς Παλάντζας, ο οποίος βρέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να αποφευχθούν –κατά το δυνατόν- τυχόν επιζήμιες καταστάσεις. Έπειτα από την παραμονή του για κάποιο διάστημα, αποχώρησε από το σχολικό συγκρότημα, κάτι το οποίο κινητοποίησε τους μαθητές, οι οποίοι τα ξημερώματα της Πέμπτης έβαλαν λουκέτο.

Τελικά, περί τις 12.00 χθες το μεσημέρι το σχολείο άνοιξε, αφού προηγήθηκε διάλογος ανάμεσα στους μαθητές και τη διεύθυνση, με αποτέλεσμα η μαθητική κοινότητα να συνεχίσει τη διαμαρτυρία της στο κέντρο της πόλης με πορεία.

Έπειτα από επικοινωνία του «Θ» με το διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ανέφερε ότι από την πλευρά του έπραξε αυτό που όφειλε για τη διασφάλιση της τάξης του σχολείου και των μαθητών, ενώ υπογράμμισε ότι δεν προέκυψε φθορά κατά την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Όσον αφορά στα αιτήματα των μαθητών, πέραν της εναντίωσής τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τόνισαν την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές τους, καθώς και την κάθετη στάση τους απέναντι στη «νέα σελίδα» που προγραμματίζεται να έρθει στα Λύκεια, με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις.

Της Χριστίνας Μανδρώνη