Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Νέος πρόεδρος ο Μανώλης Σκαντζός

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Νέος πρόεδρος ο Μανώλης Σκαντζός

Διατεθειμένοι να συνεργαστούν προς όφελος του τόπου δήλωσαν στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση οι επικεφαλής των παρατάξεων

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Τρίπολη η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028, υπό τη νέα του σύνθεση.

Αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η εκλογή προεδρείου, το οποίο θα διατηρήσει τη θέση του για τους επόμενους 30 μήνες (αρχής γενομένης από χθες, έως την 30ή Ιουνίου 2026), ενώ ακολούθησε η εκλογή μελών για την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου.

Κατόπιν των διαδικασιών, νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αναδείχθηκε ο Μανώλης Σκαντζός εκ μέρους της παράταξης του Δ. Πτωχού με 32 ψήφους υπέρ και 2 λευκά. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εκ μέρους της παράταξης του Π. Τατούλη, με 43 ψήφους υπέρ και 2 λευκά, ενώ γραμματέας αναδείχθηκε ο Γιάννης Σιάτος από την παράταξη του Μ. Μάκαρη με 43 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

Από τη διαδικασία εκλογής μελών για την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, προέκυψαν οκτώ τακτικά μέλη. Αυτοί είναι οι: Θ. Βερούτης, Κ. Μανδρώνης, Ι. Μαντζούνης, Σ. Μουρίκης, Α. Τσουκαλάς.

Αντίστοιχα, από τη μειοψηφία του Σώματος εξελέγησαν τακτικά μέλη οι Κ. Νικολάκου, Θ. Οικονόμου και Α. Παπαγγελόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, παίρνοντας το λόγο ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική θητεία σε ολόκληρο το Σώμα. Σημείωσε, δε, ότι «όλοι μαζί ενωμένοι και με συνεργασία μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Πελοπόννησο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Πέτρος Τατούλης, μένοντας στα λεγόμενα του κ. Πτωχού, σημείωσε ότι θα είναι «ενωμένοι, αλλά ο καθένας με τις δικές του απόψεις». Παράλληλα, κάλεσε το Σώμα να σταθεί δυνατό απέναντι σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική παρέμβαση της κυβέρνησης κατά το επόμενο διάστημα. 

Με τη σειρά του, ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι ως μέρος της αντιπολίτευσης η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» θα αγωνιστεί με δημιουργική συμμετοχικότητα, ώστε να προβάλλονται οι θέσεις της και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δυνατότητες που έχει η Πελοπόννησος για ανάπτυξη.

Ακολούθως, απευθυνόμενος στο νέο περιφερειάρχη ο Δημήτρης Κουτσούλης έστειλε τριπλό μήνυμα. Όπως σημείωσε, κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Πτωχός οφείλει να αποδείξει ότι θα είναι περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, όπως και να αποδείξει το ρόλο του αξιοποιώντας δυνατότητες και φέρνοντας προτάσεις στο Σώμα. Τέλος, τον παρότρυνε να αποδείξει ότι η νεότερη γενιά στην αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια της τις τύχες αυτού του τόπου και να μην απογοητεύσει.

Αντίστοιχα, ο Νίκος Κουτουμάνος εκτίμησε ότι η επόμενη πενταετία δε θα είναι εύκολη, καθώς και ότι τα υπάρχοντα προβλήματα της κοινωνίας θα ενταθούν λόγω των εξελίξεων. Εξήγησε, δε, ότι από την πλευρά του θα γίνει προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Χρ.Μ.