Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Διαμαρτυρία για το αποκλεισμό του από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Διαμαρτυρία για το αποκλεισμό του από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Με αφορμή τη συζήτηση, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και το Σωματείο Εργαζομένων που θα εκπροσωπείται σε αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα ορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, ο δήμαρχος πρότεινε τον αποκλεισμό του Σωματείου μας, επιλέγοντας ως αντιπροσωπευτικό το εργοδοτικό σωματείο που με την καθοδήγησή του δημιούργησε.

Δεν αναγνωρίζει το Σωματείο που από την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ έχει έντονη διεκδικητική παρουσία για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έχει δώσει σκληρούς αγώνες ενάντια στον εμπορευματικό χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού, έχει καταγγείλει τα υψηλά τιμολόγια στο νερό, που επιβαρύνονται από τα τέλη και τους φόρους.

Είναι γνωστοί στην  πόλη, αλλά και πανελλαδικά, οι αγώνες που έχει δώσει το σωματείο μας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης και υποστελέχωσης.

Σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΚ οι κατά καιρούς εκπρόσωποι  των εργαζομένων δεν ψήφισαν  τους προϋπολογισμούς κόστους οφέλους. 

Φαίνεται ότι ενοχλεί η στάση αυτή του Σωματείου μας επιλέγοντας το Σωματείο “φάντασμα” που από την ίδρυσή του δεν έχει καμία παρουσία. Κανένας δε γνωρίζει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε καν τον πρόεδρό τους.  Πρόκειται για ένα σωματείο που φτιάχτηκε κατά παραγγελία και στα κρυφά το 2022 και  με την εμπλοκή των διευθυντικών στελεχών, με διασπαστικές κινήσεις και εκφοβισμούς.

Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, σήμερα που δρομολογούνται οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, σε μεγάλες οικονομικές επιχειρήσεις πλήρους εμπορευματοποίησης του νερού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το μέλλον των εργαζομένων.

Τέλος, με την εισήγησή του για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ο δήμαρχος έδειξε τον ταξικό του προσανατολισμό, επιλέγοντας ως αντιπροσωπευτικό κοινωνικό φορέα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κι όχι το Εργατικό Κέντρο της πόλης, που από την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ συμμετείχε με εκπρόσωπό του σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια.  

Φαίνεται ότι είναι πολλά τα λεφτά και οι μπίζνες (9.000.000 ευρώ ταμείο) που καλείται να διαχειριστεί η ΔΕΥΑΚ το επόμενο διάστημα και πρέπει να φύγουν οι ενοχλητικοί από τη μέση».

Φώτο αρχείου