«ΘΑΡΡΟΣ» 7 Ιουνίου 1931: Ερωτική απαγωγή ενός χωροφύλακος

«ΘΑΡΡΟΣ» 7 Ιουνίου 1931: Ερωτική απαγωγή ενός χωροφύλακος

Κωμικοτραγικά γεγονότα έλαβον χώραν εις την γείτονα κωμόπολιν Θουρίαν, αναγόμενα εις τρυφεράν τινά υπόθεσιν.

Η εξ Ανθείας δηλαδή Γιαννούλα Πολιτάκη, υπηρετούσα εις το εν Θουρία υποκατάστημα Ραπτομηχανών Σίγγερ, ωραία και ευειδής, φαίνεται ότι είχεν εφελκύσει αμέριστον την προσοχήν του εκεί επίσης υπηρετούντος χωροφύλακος Ιωάννου Ντότση, όστις κάποιαν ερωτικήν εσπέραν του Μαρτίου έσπευσε να της προσφέρη τον έρωτά του και την πυρπολουμένην καρδιά του. Δεν γνωρίζομεν ποίας διαθέσεις είχε μέχρι της στιγμής εκείνης η νεαρά Γιαννούλα. Φαίνεται όμως από την εξομολόγησιν του οργάνου της τάξεως και προ παντός από τον αισθηματικώτατον τρόπον με τον οποίον εφαίνετο, έμεινε καταγοητευμένη, εφ’ ώ και όχι μόνον εδέχθη την προσφερθείσαν ερωτευμένην καρδίαν του χωροφύλακος, αλλά έσπευσε να ανάψη και αυτή πυρ λατρείας και αγάπης εις την ιδικήν της καρδίαν και υπέρ του λατρευτού της. Τα επακόλουθα εννοούνται. Συναντήσεις, συνέχεια εξομολογήσεων, όρκοι αιωνίας πίστεως, κ.λπ. κ.λπ. που… δε γράφονται.

Μέχρις εδώ τα πράγματα είχον καλώς. Ο χωροφύλαξ ελάτρευε την Γιαννούλα του και η τελευταία αυτή ελάτρευε τον Ιωάννην της, αν και δεν ήτο ακόμη βεβαία ότι πράγματι είχε το δικαίωμα να τον αποκαλή «Ιωάννην της».

Προ τριών όμως ημερών συνέβησαν τα εξής περίεργα, περιπλέξαντας άκρως την κατάστασιν των δύο λατρευομένων όντων. Η Γιαννούλα είχε δώσει ραντεβού εις τον χωροφύλακα ολίγον έξω από την Θουρίαν, εις έναν ερημικόν χώρον. Ο χωροφύλαξ πλήρης πάθους μετέβη την προσδιορισθείσαν ώραν εις το ραντεβού, όπου η Γιαννούλα τον επερίμενε με ανοικτάς αγκάλας και η οποία έσπευσε να τον ασπασθή περιπαθώς, ως τον επλησίασε λαβούσα παρ’ αυτού πλουσίαν ανταπόδοσιν των γλυκασμών αυτών.

Αιφνιδίως όμως περί τους δέκα ωπλισμένοι άνδρες περιεκύκλωσαν την φλεγομένην διπλήν ερωτικήν κάμινον, η οποία επίσης αιφνιδίως κατόπιν αυτής της πολιορκίας μετεβλήθη εις ιδρωρροούσαν ψυχροτάτην πηγήν.

Ο χωροφύλαξ επεχείρησε να εφαρμόση την συνηθισμένην μέθοδον της Χωροφυλακής προ των κινδύνων! Να το σκάση δηλαδή. Τούτο όμως ήτο αδύνατον. Εφ’ ω και συλληφθείς μετά της συνενόχου του ωδηγήθη εις άγνωστον μέρος, μη ανευρεθείς έκτοτε παρ’ όλας τας προσπαθείας των συναδέλφων του.

Και οι ακηκότες ήδη διερωτώνται: Πρόκειται περί μπλόφας διοργανωμένης παρά πολλών και της Γιαννούλας συμμετεχούσης; Πρόκειται περί ενεργείας εναντίον και της Γιαννούλας; Το πιθανώτερον είναι το πρώτον. Και τούτο προς δόξαν αιωνίαν απάντων των εν τη Χωροφυλακή ερωτευμένων και μη.