Θλίψη για το θάνατο του εκπαιδευτικού και πρώην δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χριστόπουλου

Θλίψη για το θάνατο του εκπαιδευτικού και πρώην δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χριστόπουλου

Σήμερα η κηδεία – Αναστολή λειτουργίας 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Απεβίωσε χθες ο εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν διευθυντής του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας “Πέτρος Θέμελης” και έφυγε από τη ζωή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν. Πολέμησε με τον καρκίνο μέχρι την τελευταία στιγμή, κέρδισε αρκετές μάχες, αλλά, δυστυχώς, έχασε τον πόλεμο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα, όπου αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ η ταφή στο χωριό του, την Αυλώνα Τριφυλίας.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, είχε υπηρετήσει στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο Αυλώνος και στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ είχε υπηρετήσει και σε θέσεις στην εκπαίδευση ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.

Με το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Χριστόπουλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: “Η είδηση του πρόωρου θανάτου του συνδημότη μας Γιάννη Χριστόπουλου, μας γεμίζει θλίψη. Ο Γιάννης υπήρξε δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας μας, μαχητικός και με διάθεση προσφοράς, υπηρέτησε με πάθος την Εκπαίδευση και τιμήθηκε από τους συνδημότες μας σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις με το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

Αναστολή λειτουργίας 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
Επίσης, σε συνέχεια του εγγράφου με υπ’ αριθμ. πρωτ: 222/16-01-2024 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για σήμερα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο Διδασκόντων να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του θανόντος διευθυντή – εκπαιδευτικού, Ιωάννη Χριστόπουλου.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Γιάννη Χριστόπουλο: «Τον αποχαιρετώ με βαθύ σεβασμό»
«Σήμερα έχασα έναν πολύτιμο φίλο. Έναν σπουδαίο δάσκαλο, που άνοιξε φωτεινούς δρόμους στη γνώση για εκατοντάδες νέους» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για το θάνατο του Γιάννη Χριστόπουλου. Και συμπλήρωσε: «Έναν αγωνιστή που δήλωνε μαχητικά παρών με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια σε όλες τις πολιτικές μάχες της δημοκρατικής παράταξης. Ο Γιάννης Χριστόπουλος κατέστησε πρότυπο το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, που τόσο αγάπησε. Υπηρέτησε με ακεραιότητα και ήθος το συνδικαλιστικό κίνημα και τους συμπολίτες του από θέσεις ευθύνης.

Τον αποχαιρετώ με βαθύ σεβασμό και τον ευχαριστώ που με τίμησε με τη φιλία και την αγάπη του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό τον Φίλο & Σύντροφο Γιάννη Χριστόπουλο, τον Δάσκαλο της καρδιάς μας.

Μπροστάρης στους Δημοκρατικούς Αγώνες, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, υπηρέτησε τη Δημοκρατική Παράταξη με συνέπεια, ήθος, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια, από θέσεις ευθύνης, με αποκορύφωμα τη θέση του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας τη δύσκολη περίοδο 2013 – 2016.

Τιμήθηκε από τους Συμπολίτες μας στην Καλαμάτα τρεις φορές στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ως επιστέγασμα της έντονης και πλούσιας παρουσίας του στα δημοτικά δρώμενα.

Σύγχρονος και πρωτοπόρος εκπαιδευτικός που γαλούχησε γενιές Καλαματιανών με στοργή κατάφερε τη μετατροπή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας που υπηρετούσε ως Διευθυντής σε Πειραματικό, ενώ μέσα από τη συνδικαλιστική του δράση αγωνίστηκε για τη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού και ουμανιστικού Δημόσιου Σχολείου, διεκδικώντας για τους Συναδέλφους του.

Έχτισε με τη γυναίκα του Τζένη μια στέρεη οικογένεια με δύο εξαίρετα παιδιά, την Ευγενία – Μαθηματικό, που αποτελεί και μέλος της Νομαρχιακής μας, με το σύζυγό της Ηλία και το νεογέννητο γιο τους, και τον Άρη – Γεωπόνο.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και η παρακαταθήκη του πλούσια και βαριά.

Τον Ευχαριστούμε που ήταν πάντα δίπλα μας και μαζί μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη Σύζυγό του Τζένη, στο μέλος μας και Κόρη του Βένια και στο Σύζυγό της Ηλία, στο Γιο του Άρη, στον Αδελφό του Δημήτρη και σε όλους τους οικείους του.

Θα τον συνοδεύσουμε σήμερα Τετάρτη στις 11.00, στην εξόδιο ακολουθία στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας, και εν συνεχεία στην αγαπημένη του Αυλώνα, που θα τον δεχθεί στα ιερά χώματά της για το πέρασμα στην αιωνιότητα.

Αιωνία του η μνήμη!


Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Χριστόπουλου
-Από το μέλος ΚΠΕ Χρήστο Δημτσιούδη
O Γιάννης Χριστόπουλος, Δάσκαλος, Σύντροφος, Συνδικαλιστής, Φίλος, μας άφησε νωρίς!

Υπήρξα τυχερός που με τίμησες με τις συμβουλές σου από τα χρόνια που διετέλεσες Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας και εγώ Γραμματέας της Νεολαίας, στα πέτρινα χρόνια της παράταξης έως και σήμερα.

Ήσουν πάντα στο πλάι των Νέων Ανθρώπων, αρωγός και σύμμαχος σε όλες τις προσπάθειες της νέας γενιάς, από οποιοδήποτε μετερίζι και αν το επέλεξες, ως Δάσκαλος, ως Αυτοδιοικητικός, ως Συνδικαλιστής, ως Πολιτικό Πρόσωπο, ως Διευθυντής, μα πάνω από όλα ως Άνθρωπος με ηθική, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Από σήμερα η Δημοκρατική Παράταξη, η εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτική ζωή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, έγινε φτωχότερη. 

Καλό Παράδεισο, Δάσκαλε!

Καλό Παράδεισο, Γιάννη!


«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ»
Αποχαιρετούμε τον Γιάννη με οδύνη, θλίψη και σεβασμό
Έφυγε από κοντά μας ο δάσκαλος, όπως όλοι τον προσφωνούσαν, Γιάννης Χριστόπουλος, διευθυντής του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και μέλος της παράταξής μας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ», έπειτα από την άνιση μάχη με την αρρώστια του.

Ο Γιάννης ήταν ένας άνθρωπος ταυτισμένος με την εκπαίδευση, την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία. Υπηρέτησε με πάθος και τις τρεις αυτές έννοιες, ακούραστα και με ανιδιοτέλεια. Αφοσιωμένος στο λειτούργημα του δασκάλου υπήρξε ένας φωτισμένος εκπαιδευτικός με πολλές πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για καλύτερη και πιο αποτελεσματική πρωτοβάθμια παιδεία. Πρωτοστάτησε στη μετατροπή του σχολείου του σε Πειραματικό, ενώ τελευταία με δικές του ενέργειες ονομάστηκε σε «ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ» προς τιμήν του προσφάτως εκδημήσαντος μεγάλου αρχαιολόγου και ανασκαφέα της αρχαίας Μεσσήνης.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μαχητικότητα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, δυστυχώς πάντα της αντιπολίτευσης, αλλά πάντα με προτάσεις και ιδέες.

Ταυτόχρονα, ήταν πάντα παρών και στην πρώτη γραμμή στους κοινωνικούς αγώνες για καλύτερη ζωή, για ίσες ευκαιρίες στους νέους, για περισσότερη και ποιοτικότερη δημοκρατία.

Αποχαιρετούμε τον Γιάννη με οδύνη, θλίψη και σεβασμό και του δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τον θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελό του, το χιούμορ του και τη διάθεσή του να προσφέρει στους γύρω του.

Ειλικρινά συλλυπητήρια από καρδιάς στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειράς του που θα τον σκεπάσει!

Για τη δημοτική παράταξη,

Ο επικεφαλής
Βασίλης Τζαμουράνης


ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο κύριος Γιάννης όπως εμείς τον αποκαλούσαμε βρίσκονταν πάντα δίπλα στη νέα γενιά, πάντα δίπλα σε εμάς.

Από σήμερα και έπειτα, η πολιτική σκηνή του Νομού Μεσσηνίας θα είναι πιο φτωχή εξαιτίας της απώλειας του “δικού” μας ανθρώπου.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε..


Καλαμάτα Μπροστά – Βασίλης Κοσμόπουλος
Η δημοτική μας παράταξη αποχαιρετά με ειλικρινή συντριβή το μέλος της Γιάννη Χριστόπουλο.

Η πάνδημη έκφραση θλίψης στο άκουσμα της είδησης, ότι ο Γιάννης ξεκίνησε το ταξίδι του προς το φως, είναι η επιβεβαίωση της αξίας του άνδρα.
Οραματιστής δάσκαλος, συνεπής αγωνιστής, πιστός φίλος, υποδειγματικός οικογενειάρχης, άφησε βαθύ αποτύπωμα στο πέρασμα του από την επίγεια ζωή.

Ακόμα και στην ασθένεια του, αναμετρήθηκε μαζί της γενναία, δίνοντας μάθημα θάρρους και αξιοπρέπειας. Θα μείνει πάντα στην θύμιση μας με αγάπη και εκτίμηση. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Καλό σου ταξίδι, ΦΙΛΕ!