Το… ταμείο είναι μείον για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Το… ταμείο είναι μείον για  το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Η Ηλεία επιμένει και η Μεσσηνία παρακολουθεί …  

Τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, υποδέχτηκε προχθές το πρωί στο εργοτάξιο της Πατρών – Πύργου στην Αμαλιάδα ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, στο πλαίσιο επίσκεψης – αυτοψίας κλιμακίου του υπουργείου στον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο κ. Κοροβέσης άκουσε με ικανοποίηση τον κ. Σταϊκούρα να τονίζει πως το έργο «τρέχει» με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερα για το τμήμα Γαστούνη – Πύργος, που είναι και το πιο προχωρημένο, αναφέρθηκε πως η ολοκλήρωσή του έχει αγγίξει πλέον το 50%, ενώ με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες και στα άλλα δυο τμήματα του οδικού άξονα, προκειμένου να προσεγγίσουν το παραπάνω ποσοστό.

Συνέχισε, δε, χαρακτηρίζοντας την κατασκευή της Πατρών – Πύργου ένα «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» για την τοπική κοινωνία, τόνισε όμως και την ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Κλείνοντας τη συνάντηση, σε δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης και του τελευταίου τμήματος του οδικού άξονα. Σχολίασε, δε, ότι “υλοποιείται η προμέλετη για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό το έργο και είμαστε αισιόδοξοι πως με τη συναίνεση της κυβέρνησης και αυτό το τμήμα της νότιας Ηλείας θα γίνει πραγματικότητα».

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα επίσκεψη, στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αυτή τη φορά, προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί το έργο.

«Είναι μία από τις προτεραιότητες αλλά για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, πρέπει να βρεθεί και η αναγκαία χρηματοδότηση», πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συζήτηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη.

Πάντως, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα για το δρόμο «Πάτρα-Πύργος», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, επισήμανε ότι “ο κ. Σταϊκούρας δεν είπε ούτε λέξη για το δρόμο «Πύργος- Τσακώνα», ούτε για το τμήμα «Πύργος-Αρχαία Ολυμπία», για τα οποία έχω καταθέσει ερώτηση, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, αν βέβαια εντάσσονται τελικά στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Την προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της Ν.Δ. εξήγγειλαν, με κάθε μέσο και τρόπο, την υλοποίηση αυτού του έργου για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Επτά μήνες μετά, καμία επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει για ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη νότια Ηλεία”.