Αγανάκτηση και από γονείς για το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Χίου

Αγανάκτηση και από γονείς για το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Χίου

Φωτιά είχε ξεσπάσει στις 26 Δεκεμβρίου σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Χίου, και έτσι ήρθε στη δημοσιότητα ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους περίοικους εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο οικόπεδο, αλλά και εκτός αυτού, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα (που με τη συγκεκριμένη φωτιά κυριολεκτικά από τύχη δεν τυλίχθηκαν στις φλόγες).

Όταν βρεθήκαμε στο σημείο είδαμε την κατάσταση που επικρατεί, με τον κόσμο να ζητά άμεσα αυτά να απομακρυνθούν και να καθαριστεί το οικόπεδο, το οποίο θυμίζει ζούγκλα.

Παρατηρήσαμε, μάλιστα, πως στα αυτοκίνητα είχαν τοποθετηθεί τα πορτοκαλί αυτοκόλλητα του Δήμου Καλαμάτας. Αυτά αναγράφουν ότι αν ένα όχημα δεν απομακρυνθεί μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Δήμος αναλαμβάνει να το απομακρύνει από το σημείο, με τις ημερομηνίες δε που αναγράφονταν σε αυτά να έχουν περάσει προ πολλού…

Δυστυχώς, όμως, έχει περάσει τόσος καιρός, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα, και αυτή τη φορά έχουμε παρέμβαση από γονείς μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται απέναντι.

Η παρέμβαση κάνει λόγο για ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων, ενώ αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί και στο Δήμο, όπως και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, αλλά δε λαμβάνουν καμία απάντηση.

Αναφέρουν, επίσης, ότι ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, άρα και ποντίκια, κάτι που μας είχαν τονίσει και περίοικοι τότε.

Εμείς, από την πλευρά μας, επαναφέρουμε το ζήτημα και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση, αφού η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο είναι άκρως επικίνδυνη!
Π.Μπ.