ΝΑΣΚ Αίολος: Βραβεύσεις για τη χρονιά που πέρασε και δυναμικό ξεκίνημα το 2024 στα 40χρονα του συλλόγου

ΝΑΣΚ Αίολος: Βραβεύσεις για τη χρονιά που πέρασε και δυναμικό ξεκίνημα το 2024 στα 40χρονα του συλλόγου

Ημέρα γιορτής ήταν η περασμένη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου για τον Αίολο, με την καλαματιανή ναυταθλητική οικογένεια, υποστηρικτές και φίλους, να συγκεντρώνονται στο «Ελίτ», με αφορμή την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων και κοπής της πίτας για το καλό της νέας χρονιάς.

Μάλιστα το 2024 είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνεται 40ετία από την ίδρυση του συλλόγου στις 6 Ιουνίου 1984 και γι’ αυτό σχεδιάζονται για το Καλοκαίρι διάφορες δράσεις για να τονιστεί το γεγονός, ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί η διεκδίκηση και διοργάνωση στην Καλαμάτα το Σεπτέμβριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης!

Στις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις υπάρχει όμως πολύ σύντομα, στις 23-25 Φεβρουαρίου, το περιφερειακό πρωτάθλημα για σκάφη λέιζερ 4,7 και όπτιμιστ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλο από τον ΝΑΣΠ «Νέστωρ», μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Πελοποννήσου-Νοτιοδυτικής Ελλάδος και θα προκύψουν οι προκρίσεις για την εθνική ομάδα.

Ο Αίολος ετοιμάζεται να εκπροσωπηθεί στην εν λόγω διοργάνωση με 23 παιδιά και εφήβους (6 στα λέιζερ, 17 στα όπτιμιστ) κι αυτή θα είναι η πολυπληθέστερη αποστολή στην ιστορία του συλλόγου!

Οι βραβεύσεις
Στο πρώτο μέρος των βραβεύσεων στην πρόσφατη εκδήλωση στο «Ελίτ» ο Αίολος τίμησε με πλακέτες τους φορείς που υποστήριξαν τις σημαντικές διοργανώσεις της χρονιάς που πέρασε. Ειδικότερα, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος όπτιμιστ Κ13 και του Παγκόσμιου Κυπέλλου ελεύθερης κατάδυσης το «ευχαριστώ» με ένα αναμνηστικό έπαθλο αφορούσε στον Δήμο Καλαμάτας (ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αιόλου, Χάρης Βγενής και Γιάννης Κολιτσιδάκης πρόσφεραν αντίστοιχα τις πλακέτες στους εκπροσώπους του Δήμου, Σωτήρη Κριτσωτάκη και Αναστάσιο Αγγελή), στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας (η Έφορος Αγωνιστικών Ομάδων Ιστιοπλοΐας τριγώνου του Αιόλου, Μάντυ Ψυρροπούλου, βράβευσε τη Λυδία Εξηνταβελώνη), στο Κεντρικό

Λιμεναρχείο Καλαμάτας (ο κ. Βγενής έκανε την απονομή στον Λιμενάρχη, Νικόλαο Κωνσταντέλη) και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (ο έφορος Ανοιχτής Θαλάσσης του συλλόγου, Δημήτρης Παπασταθόπουλος έκανε την απονομή στον Παύλο Κρανιώτη).

Πλούσιες ήταν οι βραβεύσεις για τις αθλητικές επιτυχίες του 2024 και ξεκίνησαν με την αναγνώριση της προσφοράς του προπονητή Παναγιώτη Κατσούλα, ο οποίος παρέλαβε το τιμητικό έπαθλο από την Έφορο Ακαδημιών Ιστιοπλοΐας Κατερίνα Νινιού. Ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Αλέξιος (ο οποίος ευλόγησε και την πίτα), έκανε την απονομή στο σκάφος Ανοικτής Θάλασσας BLUELINE 2 για την κορυφαία επιτυχία της κατάκτηση της πρώτης θέσης της κατηγορίας Corinthians (μη επαγγελματίες) και την τέταρτη θέση της Γενικής κατηγορίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης το οποίο διεξήχθη στη Μάλτα. Κυβερνήτης της χρυσής ομάδας του Αιόλου είναι ο Γιώργος Δρακόπουλος και πλήρωμα οι ιστιοπλόοι Ντίνος Χρυσομάλλης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Σιψά, Αναστάσιος Μάλλιος, Ηλίας Τάπαρης, Γιάννης Πατσαμάνης, Αλέξανδρος Ραρής και  Γιώργος Βλαχόπουλος.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και το διοικητικό μέλος του Αιόλου, Γιώργος Γιαννόπουλος βράβευσαν τους αθλητές ελεύθερης κατάδυσης, Αλέξανδρο Χάδιαρη και Γιώργο Σακκά και τον Σταύρο Καστρινάκη, παλιό πρωταθλητή και νυν αλυτάρχη πανελλήνιων και διεθνών αγώνων.

Τον πρωταθλητή όπτιμιστ του Αιόλου Παναγιώτη Οικονομάκο (2ος γενικής στο περυσινό περιφερειακό πρωτάθλημα και νικητής Κ13-πρόκριση/συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κορυφαίες διακρίσεις στους διασυλλογικούς αγώνες του Αιόλου και το ΝΟ Λακωνίας) βράβευσε ο Δημήτρης Καφαντάρης (Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Πύλου Νέστορος). Τον πρωταθλητή όπτιμιστ του καλαματιανού συλλόγου, Παναγιώτη Πατικόπουλο (3ος στην Κ13 αγοριών στο περιφερειακό-πρόκριση συμμετοχή στο Πανελλήνιο, κορυφαίες διακρίσεις στα διασυλλογικά του Αιόλου και το Νέστορα Πύλου) βράβευσε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Αναστάσιος Σκοπετέας. Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου, έκανε την απονομή στη Δήμητρα Κολινιάτη (3η στα κορίτσια Κ13 στα όπτιμιστ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και πρόκριση-συμμετοχή στο Πανελλήνιο, διακρίσεις στο διασυλλογικό του ΝΑΣΠ Νέστωρ). Τη Δανάη Μανωλοπούλου (3η στα κορίτσια στο Περιφερειακό, κορυφαίες διακρίσεις στα διασυλλογικά του Αιόλου και της Πύλου) βράβευσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Αναστάσιος Αγγελής. Το ιδρυτικό μέλος του Αιόλου Άρης Κρουστούρης βράβευσε τον Παναγιώτη Φοίβο Γεωργακόπουλο (για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα optimist U13). Για τις επιτυχίες τους στα διασυλλογικά πρωταθλήματα βραβεύτηκαν οι Μαρία Τρουπάκη (από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνο Μαργέλη), Φίλιππος Φανούρης Λημνιός (από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ντίνα Νικολάκου), Μάριος Κολιτσιδάκης (από τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας, Σπύρο Χανδρινό) και Τάσος Πουλόπουλος (από τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας, Δημήτρη Φαβατά).

Τους διακριθέντες αθλητές του Αιόλου στην κατηγορία ILCA 4 (λέιζερ) βράβευσαν ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Κωνσταντέλης και ο εκπρόσωπος το Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Κρανιώτης. Πρόκειται για τους ιστιοπλόους Γιώργο Λημνιό (2ος στο Περιφερειακό, νικητής στο διασυλλογικό του Αιόλου), Δημήτρη Πατικόπουλο (νικητής στα διασυλλογικά του ΝΟ του Γυθείου και της Πύλου), Γιώργο Οικονομόπουλο (2ος στο διασυλλογικό του Αιόλου), Παναγιώτα Οικονομάκου (2η στο διασυλλογικό του Αιόλου και 3η στη Λακωνία), Αριστοτέλης Σιαφάκης (για την εν γένει αγωνιστική του παρουσία).

Τέλος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λυδία Εξηνταβελώνη έκανε την απονομή αναμνηστικών στους παρακάτω ιστιοπλόους του Αιόλου για την αγωνιστική τους δράση το 2023: Μπούρα Παναγιώτη, Νικόπουλο Μάριο, Πατικόπουλο Αλέξανδρο, Σαπάκο Γεώργιο, Παναγιωτοπουλου Καλλιόπη, Τσούκλερη Σοφία, Παναγιωτόπουλο Γεώργιο, Γιαννόπουλο Θεόδωρο, Μαραγκό Γεώργιο, Τσιμπούρη Χρήστο, Δρακόπουλο Παναγιώτη, Ρήγα Νικόλαο, Βλαχονικολό Ωρίωνα και Βλαχονικολού Οφηλία.