Ανυπότακτα Φιλιατρά: «Η πόλη ανήκει στους πολλούς. Όχι στους λίγους»

Ανυπότακτα Φιλιατρά: «Η πόλη ανήκει στους πολλούς. Όχι στους λίγους»

«Η πόλη ανήκει στους πολλούς. Όχι στους λίγους» είναι ο θεματικός τίτλος κειμένου μελών των «Ανυπότακτων Φιλιατρών». Σε αυτό αναγράφεται:

«Τα Ανυπότακτα Φιλιατρά νιώθουν δικαίωση και χαρά, που επιτέλους η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε τον πολιτικό μας λόγο! Ενθυμίζουν στους πολίτες των Φιλιατρών ένα από τα βασικά μας συνθήματα στην προεκλογική περίοδο (2019): “η πόλη ανήκει στους πολλούς. Όχι στους λίγους”.

Το δελτίο Τύπου (7/2/24) του Δήμου Τριφυλίας φέρει υπογραφή από το δήμαρχο και τον πρόεδρο Φιλιατρών και λέει: “Στεκόμαστε κόντρα σε αυτούς τους λίγους που προσπαθούν συνεχώς τα Φιλιατρά να μείνουν στο σκοτάδι. Αυτοί οι λίγοι, δεν είναι πατριώτες, είναι άνθρωποι ‘μικροί’, που όσο κι αν προσπάθησαν να σταθούν τροχοπέδη στο έργο, δεν τα κατάφεραν. Αυτή είναι μόνο η αρχή του οράματός μου. Έχουμε να χαρούμε για ακόμα περισσότερα όπως σας υποσχέθηκα”.

Από το ίδιο το κείμενο διαφαίνεται ότι το όραμα και οι υποσχέσεις αποτελούν “ενός ανδρός αρχή”! Συνεπώς μια τέτοια υποταγή στον έναν και μόνο εγγυητή του οράματος, θα έπρεπε να υπογράφεται όχι μόνο από τα δύο πρόσωπα. Όλος ο συνδυασμός της “Ανόδου”, εκλεγμένοι ή μη, θα έπρεπε να το συνυπογράψουν! Από την άλλη, θα παρατηρήσουμε ότι η Δημοτική Αρχή στα επινίκια, όταν ανέβηκε πάνω στο παλκοσένικο, ενδυματολογικά δήλωσε “πολυσυλλεκτική”, φορώντας παπουτσάκι ΠΑΣΟΚ, μπλούζα Ν.Δ., καπελάκι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Τελικά, ποιον διαχωρίζει σήμερα που οι εκλογές τελείωσαν; Η Δημοκρατία για άλλη μια φορά αναζητείται, διότι ουδείς έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει τον πολύχρωμο ηγεμόνα. Όσον αφορά στα σκοτάδια – μαύρα και άραχλα – οι συμπολίτες μας βυθισμένοι στην πλήρη άγνοια κι εφησυχασμό, δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Και φυσικά οι ίδιοι, δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες/ους τις/ους απανταχού Φιλιατρινές/ους Χρόνια Πολλά στα Φιλιατρά και τον πολιούχο μας Άγιο Χαράλαμπο! Μην ξεχνάτε το στόχο μας. Επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».