Διακόσμηση βρεφικού δωματίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μερικούς μήνες πριν έρθει το μικρό σας στο κόσμο είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για το βρεφικό του δωματιάκι μιας και είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αρκετή δουλειά και αγορές. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας κατευθύνουν στο τι πρέπει να κάνετε κατά τη διακόσμηση του αλλά και μερικές προτάσεις για το πως μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο του μοναδικό. 

  • Βάψιμο δωματίου 

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν επιθυμείτε να βάψετε το δωμάτιο του μικρού σας είναι ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει αρκετούς μήνες πριν έρθει το μωρό στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει διότι ο χώρος πρέπει να έχει καθαρίσει πλήρως από όλα τα χημικά τα οποία βρίσκονται μέσα στις βαφές τα οποία μπορούν να προκαλέσουν κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα στο παιδί το οποίο τα εισπνέει. 

Εάν από την άλλη δεν έχετε χρόνο αλλά θέλετε να κάνετε το περιβάλλον λίγο πιο παιχνιδιάρικο και ζωηρό μπορείτε να προσθέσετε μια παιδική ταπετσαρία η οποία τοποθετείτε πολύ εύκολα και είναι ιδανική για τέτοιες περιστάσεις.

  • Επιλογή κούνιας 

Πριν επιλέξετε την οποιαδήποτε κούνια για το μικρό σας πρέπει να έχετε μετρήσει τις διαστάσεις του δωματίου έτσι ώστε να γνωρίζετε το μέγεθος κρεβατιού που θα χρειαστείτε. Ανάλογες μετρήσεις φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε και για τα υπόλοιπα έπιπλα που θα εγκατασταθούν στο δωμάτιο όπως για παράδειγμα μια αλλαξιέρα, μια πολυθρόνα θηλασμού, κάποια συρταριέρα κτλ. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε την προίκα μωρού https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/proika-mwrou/ που ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου.

  • Αποθήκευση παιχνιδιών 

Επειδή όπως κάθε μωράκι έτσι το δικό σας θα αποκτήσει αρκετά παιχνιδάκια ο καλύτερος τρόπος που μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ώστε να έχετε γρήγορα και εύκολα ένα τακτοποιημένο χώρο είναι τοποθετώντας στο δωμάτιο ένα κουτί αποθήκευσης ή ένα παιδικό μπαούλο. Το έχετε σε όλο το δωμάτιο πεταμένα παιχνίδια μπορεί κάποιες φορές να σας κάνει να νιώθετε εξαντλημένοι για αυτό λοιπόν και ένα κουτί αποθήκευσης είναι μια σημαντική αγορά καθώς θα μπορείτε να συμμαζεύεται χωρίς να κουράζεστε και να έχετε πάντοτε ένα καθαρό βρεφικό δωμάτιο. 

  • Ο χώρος για παιχνίδι 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο για παιχνίδι στο παιδί σας τότε μια πολύ έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε σε μια γωνία του δωματίου ένα χαλάκι δραστηριοτήτων. Το μωράκι σας θα μπορεί να ξαπλώνει, να παίζει με τα αρκουδάκια του και δημιουργεί αμέτρητες περιπέτειες επάνω στο χαλάκι του ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκεται σε ένα πολύ ασφαλές και ζεστό περιβάλλον.

 Στη μάρκα little Dutch θα μπορέσετε να βρείτε αμέτρητα χαλάκια δραστηριοτήτων για το μικρό σας και να επιλέξετε μέσα από αυτή την υπέροχη ποικιλία σχεδίων αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το δικό σας δωματιάκι. Στο brand little Dutch μπορείτε επίσης να βρείτε και να αγοράσετε πολλά παιχνιδάκια όπως ξύλινα κουκλάκια, παζλ, τετράδια ζωγραφικής, χνουδωτά ζωάκια κτλ. Με τα οποία θα μπόρεσε να διακοσμήσετε το δωμάτιο αλλά και να απασχολήσετε το μικρό σας.