Δωρεάν ξενάγηση και εθελοντικός καθαρισμός στην Αρχαία Μεσσήνη

Δωρεάν ξενάγηση και εθελοντικός καθαρισμός  στην Αρχαία Μεσσήνη

Έχετε κουραστεί κι εσείς να συναντάτε παντού πλαστικά και σκουπίδια που μολύνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν την καθημερινότητά μας;

Αν ναι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματαίων «Η Αρχαία Μεσσήνη» σάς προσκαλεί την προσεχή Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, να «καθαρίσουμε ένα από τα τουριστικά μονοπάτια της Αρχαίας Μεσσήνης! Τόπος συνάντησης η Αρκαδική Πύλη και περίπατος προς το βορειοδυτικό κομμάτι του οχυρού. Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με την τοπική διπλωματούχο ξεναγό Βικτωρία Γιαβόρσκαγια, θα προσφέρει μια δωρεάν ξενάγηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του περιπάτου λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας του Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου. Η θεματική της ξενάγησης θα κινηθεί γύρω από τα οχυρά και τη σημασία τους κατά την αρχαιότητα, καθώς και την προστασία τους και τη σύνδεσή τους με την ασφάλεια της πόλης.

Στην επιστροφή προς την Αρκαδική Πύλη σάς παροτρύνουμε να μας βοηθήσετε να μαζέψουμε τα σκουπίδια που υπάρχουν στην πορεία της διαδρομής, με παρεχόμενα όλα τα απαραίτητα υλικά, με σκοπό τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος στη μητέρα φύση και την κατανόηση της αλληλεπίδρασής μας με το περιβάλλον μέσα από τη διαδραστικότητα.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η καλή σας διάθεση και η θετική σας ενέργεια!

Στο τέλος της δράσης θα προσφερθεί κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Αρχαία Μεσσήνη”.

Απόσταση διαδρομής: 2 χιλιόμετρα. Δυσκολία: Εύκολη. Ώρα εκκίνησης: 11:30.

Σημείο Εκκίνησης: Αρκαδική Πύλη. Διάρκεια: 1,30 ώρα. Χρειάζεστε άνετα υποδήματα και ένα μπουκαλάκι νερό» δίνονται οι οδηγίες στο σχετικό κάλεσμα.