Επιτάχυνση διαδικασιών αδειοδότησης ανάπλασης παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές

Επιτάχυνση διαδικασιών αδειοδότησης ανάπλασης παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές

Επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές» αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών και συγκεκριμένα από το Δήμο Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης και η διευθύντρια Παναγιώτα Κουράκλη, από το Δήμο Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Γεώργιος Χιουρέας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χιουρέας, ενώ από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα, ο οποίος ωρίμασε μελετητικά το έργο, οι Παναγιώτης Μουζακιώτης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής,  Ευαγγελία Καραβασιά, αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΒΔ Τομέα και Γιάννης Μπούνδρης, πολιτικός μηχανικός, ειδικός συνεργάτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.820.000 ευρώ και αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, σε συνολικό μήκος περίπου 2,5 χλμ., ενώ προβλέπεται και η υλοποίηση συνοδών λιμενικών έργων.

Για το εν λόγω έργο έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με σκοπό την ένταξή του.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης της ολοκληρωμένης πλέον μελέτης, που αφορά στην έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών και της ακτομηχανικής μελέτης, αλλά και στην κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έκδοση σχετικής απόφασης.