Η Καλαμάτα γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Η Καλαμάτα γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Η Καλαμάτα τιμά σήμερα 2 Φεβρουαρίου τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, καθώς και την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή.

Το πρόγραμμα του εορτασμού
Στις 7.30 το πρωί, θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, με το πέρας της οποίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους και εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Την Κυβέρνηση στους εορτασμούς θα εκπροσωπήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων έχει οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Κατά τους εορτασμούς αναμένεται να παραστούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 11.00 το πρωί μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Iερό Nαό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες 06.30 έως 13.00, στις οδούς:

-Υπαπαντής – Χρυσ. Θέμελη – Σταδίου (από την οδό Φαρών έως την οδό 23ης Μαρτίου) –  23ης Μαρτίου – Αριστομένους (από την οδό Κροντήρη έως Π. Καίσαρη).

-Π. Καίσαρη (από την οδό Αριστομένους έως την οδό Φαρών)

-Φαρών (από την οδό Φάριος έως την οδό Π. Καίσαρη) – Φάριος – Μητρ. Μελετίου (από την οδό Φάριος έως την οδό Υπαπαντής) – Κυριακούλη (από την οδό  Αγ. Ιωάννου έως την οδό Υπαπαντής).

Απαγόρευση κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες 10:00 – 13:00, στις οδούς:
-Υπαπαντής – Χρυσ. Θέμελη – Σταδίου (από την οδό Φαρών έως την οδό 23ης Μαρτίου) – 23ης Μαρτίου –Αριστομένους (από την οδό Κροντήρη έως την οδό Π. Καίσαρη) – Π. Καίσαρη (από την οδό Αριστομένους έως την οδό Φαρών) – Φαρών (από την οδό Φάριος έως την οδό Π. Καίσαρη) – Φάριος – Μητρ. Μελετίου (από την οδό Παλαιολόγου έως την οδό Υπαπαντής) –Αγίου Ιωάννου (από την  οδό Τζάνε έως την οδό Κυριακούλη) – Κυριακούλη (από την Αγ. Ιωάννου έως την οδό Υπαπαντής), καθώς και στις κάθετες οδούς οι οποίες συμβάλλουν ή διασταυρώνονται και με κατεύθυνση προς τις προαναφερόμενες οδούς. 

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 2,5 τόνων στις  οδούς 23ης Μαρτίου – Σταδίου (από οδό Φαρών έως την οδό 23ης Μαρτίου) – Υπαπαντής – Μητρ. Μελετίου (από την οδό Φάριος έως την οδό Υπαπαντής) – Χρ. Θέμελη – Φάριος, πλην των λεωφορείων της αστικής – υπεραστικής γραμμής. 

Για την απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων μετατίθεται ο χώρος προσωρινής στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων από την οδό 23ης Μαρτίου στις θέσεις στάθμευσης της αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ της γραμμής 1 στην οδό Αρτέμιδος.