Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα υποδέχθηκε  τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’

Στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, έφθασε χθες το απόγευμα η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος συνοδευόμενος από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο έτυχε θερμής υποδοχής από πλειάδα μητροπολιτών και αρχιερέων της ευρύτερης περιοχής.

Με την έλευσή του στην πόλη, ο μακαριώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού πολυαρ­χιερατικού εσπερινού στον μητροπολιτικό ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού, με την παρουσία των σεβ. μητροπολιτών Γέροντος Λεοντο­πό­­λεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επι­σκό­που Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρό­μου, καθώς και των σεβ. μητρο­πο­λιτών Μο­νεμ­βασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυ­μοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βο­ρείων Σπορά­δων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηνα­γό­ρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου,  Στα­γών και Μετεώ­ρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου ποιμενάρχου κ. Χρυσο­στόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσό­στο­μος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα, συγκινώντας το εκ­κλη­σίασμα.

Στα προπύλαια του μητροπολιτικού ναού, κατά την υποδοχή του πατριάρχη και μετέπειτα στον πανηγυρικό εσπερινό, το «παρών» έδωσαν αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ βαθμού του νομού, βουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Να σημειωθεί, δε, ότι με αφορμή την παρουσία του στην πόλη και τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής, σήμερα στις 7.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού η τελετή ανακήρυξης του πατριάρχη Αλεξανδρείας σε επίτιμο δημότη της Καλαμάτας.