Καλαμάτα – Ιωνικός: Η Καλαμάτα προσπάθησε, αλλά δε σκόραρε και δεν κέρδισε…

Καλαμάτα – Ιωνικός: Η Καλαμάτα προσπάθησε, αλλά δε σκόραρε και δεν κέρδισε…

Φιλότιμη προσπάθεια και αγωνιστικότητα επέδειξε η ομάδα της Καλαμάτας στο σημερινό παιχνίδι με τον Ιωνικό, στοιχεία που εκτίμησε και ο αρκετός σχετικά φίλαθλος κόσμος, χειροκροτώντας στο τέλος τους ποδοσφαιριστές.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να φέρει την πολυπόθητη νίκη στο ντέρμπι της Super League 2 στο Στάδιο της Παραλίας, με το οποίο συμπληρώθηκε το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ, στο ντεμπούτο του Τόλη Τερζή στον πάγκο της Μαύρης Θύελλας, με την τοπική μας ομάδα να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα που της έδωσε η αποβολή του Σερπεζή στο 62’ και για περίπου μισή ώρα παιχνιδιού (ουσιαστικά αυτό δεν φάνηκε στην πράξη).

Άτυχη στιγμή για την Καλαμάτα αποτέλεσε από το α΄ ημίχρονο ο τραυματισμός του αρχηγού Ανδρέα Τάτου, ο οποίος είχε ξεκινήσει ορεξάτος το παιχνίδι, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Μπαράλες (και στις δύο περιπτώσεις μυικοί).

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν με πρώτο στόχο την ισοπαλία και όλες οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας προσέκρουσαν στη στιβαρή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου και το σκληρό σε πολλές περιπτώσεις παιχνίδι, που είχε ως αποτέλεσμα ο (αξιολογημένος στη SL1) διαιτητής από την ΕΠΣ Καστοριάς κ. Τσέτιλας να βγάλει πολλές φορές από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα.

Η μεγάλη φάση έλειψε, με τους «μελανόλευκους» πάντως να έχουν μια αρκετά σημαντική στιγμή για γκολ, όταν στο 41’ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Καρασαλίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην πολυκοσμία της περιοχής, ήταν όμως αρκετά αδύναμη και ο Γκέλιος είχε την ευκαιρία να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή.

Η Καλαμάτα είχε επίσης μια σειρά από σουτ στο α’ ημίχρονο, κανένα όμως ικανό να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ιωνικού (Τάτος Κάτσε 19’, Ελιβέλντο 20’, Πασάς 21’), ενώ ανάλογης βαρύτητας ήταν οι επιθετικές της ενέργειες στο β’ μέρος (στο 56’ και στο 82’ ο Γκέλιος απέκρουσε φάουλ του Κοζορώνη και του Κάτσε αντίστοιχα, στο 86’ ο Ακόστα «έστρωσε» στον επερχόμενο Κάτσε, όμως η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε).

Ο Ιωνικός κόντεψε να κάνει τη …ζημιά στο τέλος όταν στο 83’ βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση σε μια αντεπίθεση αρχικά ο Οικονομίδης και τελικά ο Σαλαζάρ ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Κόβαλ να μπλοκάρει.

Η εικόνα του Νοτίου Ομίλου παρέμεινε εν πολλοίς (δυσμενώς για την Καλαμάτα) απαράλλακτη, καθώς χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και η κυριακάτικη αναμέτρηση των πρωτοπόρων (Χανιά-Καλλιθέα), με την Ηλιούπολη πάντως να περνάει 2η ως η μόνη κερδισμένη της 5άδας. Η διαφορά της Καλαμάτας από τον Ιωνικό παρέμεινε στους 3 βαθμούς και από την κορυφή όπου βρίσκεται σταθερά η Καλλιθέα η ψαλίδα φτάνει τους 11, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και εκμηδενισμό των απωλειών εν όψει και των πλέι οφ των «5» που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πρωτίστως στην έξοδο που ακολουθεί στη Λευκάδα με τον Τηλυκράτη…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Τερζής): Κόβαλ, Μοζέρ, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κοζορώνης (69′ Κωτσόπουλος), Τάτος (30′ λ.τ Ακόστα), Ελιβέλτο (89′ Γρίβας), Πασάς, Μπαράλες (69′ λ. τρ. Κάνιας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Γκέλιος, Ιμεραλιλάι (46′ Τασούλης), Σαλίνας (74′ Δρίτσας), Ντάουντα (69′ Οικονομίδης), Γιακουμάκης, Γκοράνοφ, Σερπέζης, Γκίνη, Σόουζα, Ζάχαβι, Σαλαζάρ (90+4′ Ιωαννίδης).

-Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε ο Αργεντινός, παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της Καλαμάτας, Έλβιο Μάνα, για την προσφορά του στην ομάδα, στο πλαίσιο μιας σειράς βραβεύσεων που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ κατά την τρέχουσα σαιζόν.

Τερζής: Τους καλύτερους παίκτες, όχι την καλύτερη ομάδα…
Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Καλαμάτας, ο Τόλης Τερζής (αντικατέστησε τον Μάκη Χάβο την περασμένη εβδομάδα μετά την ήττα στην Ηλιούπολη) ανέφερε ότι η τοπική μας ομάδα «δικαιούνταν» να πάρει τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς δημιούργησε πολλές φάσεις, χωρίς να απειληθεί στα μετόπισθεν, αλλά «πλήρωσε» το ότι δεν σκόραρε. Όπως μετέφερε ο ίδιος, ο στόχος της ανόδου που έχει τεθεί από το καλοκαίρι παραμένει και η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Η Καλαμάτα έχει τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας, αλλά δεν έχει ανάλογα καλό ομαδικό σύνολο, παραδέχθηκε ο κ. Τερζής, αναφέροντας ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες αδυναμίες πάνω στις οποίες θα δουλέψει με τους παίκτες, έχοντας ως βασικό μέλημα την καλύτερη αξιοποίηση των ποδοσφαιρικών αρετών του καθενός.

Αποκτήθηκε και ο Λόπεθ
Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Λόπεθ, με την Καλαμάτα να κινείται για δύο ακόμη μετεγγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών για να ενισχύσει το ρόστερ της. Ο Άλεξ Λόπεθ είναι Ισπανός κεντρικός χαφ, 26 ετών(2-6-97) με ύψος 1.76. Ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Εσπανιόλ, το καλοκαίρι του 2018 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ αγωνίστηκε «δανεικός» στην Λούγκο και της Μιράντες. Τον Γενάρη του 2023 πήρε μεταγραφή για την Αλκόρκον την οποία βοήθησε να ανέβει στην Β’ Ισπανίας (φέτος έπαιξε 10 αγώνες πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου).

Χ.Ε.

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός Β’-Γιούχτας 3-1

Χανιά-Καλλιθέα 0-0

Παναχαϊκή-Ηλιούπολη 1-2

Διαγόρας-Τηλυκράτης 0-2

Αιγάλεω-Παναθηναϊκός Β’ 2-1

Καλαμάτα-Ιωνικός 0-0

H Βαθμολογία

1.Καλλιθέα        37

2.Ηλιούπολη     32

3.Χανιά            31

4.Ιωνικός        29

5.Καλαμάτα      26

—————————————

6.Διαγόρας      22

7.Αιγάλεω        20

8.Ολυμπιακός Β’       18

9.Γιούχτας       15

10.Τηλυκράτης Λευκάδας 15

11.Παναθηναϊκός Β’  14

—————————————

12.Παναχαϊκή   13

-Ο Ολυμπιακός Β’ έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική

Τηλυκράτης Λευκάδας– Καλαμάτα

Παναθηναϊκός Β’ – Χανιά

Διαγόρας – Ολυμπιακός Β’

Γιούχτας – Αιγάλεω

Ιωνικός – Παναχαϊκή

Καλλιθέα – Ηλιούπολη