Κολλέγιο Ανατόλια: Εξετάσεις στην Καλαμάτα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Κολλέγιο Ανατόλια: Εξετάσεις στην Καλαμάτα του Κέντρου  για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Για μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου

Έως τις 19 Φεβρουαρίου  μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα (25/2/2024) με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Oι εξετάσεις έχουν ως στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece (διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και θερινά), έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δε χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2013, μέχρι σήμερα σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece. Επίσης, μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.

Για συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, ενώ αναλυτικές οδηγίες θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece (www.cty-greece.gr), τηλ. 2310 332625, 2310398253, email: cty@anatolia.edu.gr.