Κυπαρισσία: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων

Κυπαρισσία: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ήταν ένα από τα μηνύματα της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας και της πορείας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ασύλληπτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 αθώα θύματα.

«Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος στα Τέμπη» η απαίτηση εκπροσώπων φορέων και συλλόγων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Μεταξύ άλλων, το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, Νίκος Μπαγουρδής, συγκίνησε αλλά και πείσμωσε για διαρκείς αγώνες, όταν αναφέρθηκε και στα «δικά μας Τέμπη», θυμίζοντας ότι σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη στις 25 Νοεμβρίου 2013 τραυματίστηκε βαριά 23χρονη φοιτήτρια από την Κυπαρισσία, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 16 Δεκεμβρίου, καθώς και ότι στις 7 Ιανουαρίου 2021, εν ώρα υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του 52χρονος εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, όταν καταπλακώθηκε από ανατροπή απορριμματοφόρου που κινούνταν σε χωματόδρομο μεταξύ των Κοινοτήτων Προδρόμου και Αγαλιανής για την αποκομιδή απορριμμάτων στις Κοινότητες, συμβάν για το οποίο, όπως είπε ο κ. Μπαγουρδής «ακόμα δεν έχει γίνει το δικαστήριο».

Από το Παράρτημα Οικοδόμων Τριφυλίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «μέρα με τη μέρα για όλα τα προϊόντα και τις ανάγκες μας οι τιμές αυξάνονται συνεχώς. Όλα, εκτός από την ποιότητα της ζωής μας. Αυξάνονται οι τιμές του ρεύματος, του νερού, των ειδών πρώτης ανάγκης, των τροφίμων, αυξάνονται ταυτόχρονα οι ώρες που λείπουμε από το σπίτι, οι υποχρεώσεις, τα έξοδα για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι ανάγκες των παιδιών μας και ο κίνδυνος της ζωής μας. Φυσικά όλα αυτά δεν ακριβαίνουν από μόνα τους, αλλά από τις πολιτικές αυτών που έχουν στα χέρια τους το τιμόνι αυτή η χώρας, αλλάζοντας χρόνο με το χρόνο τους νόμους και ξεπουλώντας τα πάντα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Τίποτα δεν έχει γίνει και τίποτα δεν έχει αλλάξει για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα. Αντίθετα συνεχίζεται απρόσκοπτα, μέρα με τη μέρα, η εφαρμογή της απάνθρωπης πολιτικής που βάζει στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή και τα κέρδη…».

Οι δε συνταξιούχοι της Τριφυλίας τόνισαν: «Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε άμεσες λύσεις για τα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλείται η ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που, πέραν των άλλων, η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Η απάντηση σε αυτή την πολιτική, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή του λαού για τα κέρδη των λίγων, είναι ο συλλογικός αγώνας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου