Με μεγάλο ενδιαφέρον η καθιερωμένη εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη

Με μεγάλο ενδιαφέρον η καθιερωμένη εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη

Με στόχο τους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι αρχίζει η αγωνιστική σαιζόν

Για μια ακόμη χρονιά η απολογιστική εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία, αναδεικνύοντας το αγωνιστικό κυρίως έργο του Καλαματιανού Παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο. Η καθιερωμένη συνάντηση φίλων και υποστηρικτών φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Ελίτ, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Περικλή Μαντά, του Ανδρέα Καραγιάννη ως εκπροσώπου του Δημάρχου Καλαμάτας και του αντιδημάρχου Μεσσήνης, Μπάμπη Μακρή (χαιρετισμό απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πτωχός).

Παρά τα αυξημένα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος Καλαμάτας σε θέματα αθλητισμού ο Γιώργος Λαζαρίδης στοχεύει στην πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν φέτος στο Παρίσι. Αγωνιστικά η χρονιά του θα ξεκινήσει με δύο τουρνουά μέσα στο Μάρτιο και πιο συγκεκριμένα 3-6/3 θα βρεθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας και 13-18/3 θα διεκδικήσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνική μας ομάδα, Μίνω Σταμάτη και Ντίνο Διαλεκτόπουλο την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε αγώνες που θα γίνουν στη Λετονία. Μάλιστα το περασμένο 3ήμερο 17-19/2 στο γήπεδο για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Νέδοντα είχαν την ευκαιρία για μια δυνατή προπόνηση οι Λαζαρίδης-Σταμάτης και τα μέλη του καλαματιανού συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, Μανώλης Χαλούλος, Αντώνης Στεφανούρης, Παναγιώτης Παναγόπουλος υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Κόντου, ο οποίος έδωσε το «παρών» και στην εκδήλωση στο «Ελίτ».

Γεμάτη χρονιά (και) το 2023
Ο απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε κατέγραψε τη συμμετοχή του Γιώργου Λαζαρίδη σε 13 διεθνή τουρνουά σε Ελλάδα, Τουρκία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία , Λιθουανία και Πορτογαλία. Οι σημαντικότερες επιτυχίες του ήταν η παρουσία σε τελικούς Consolation και σε 4 τελικούς διπλού με κατάκτηση της πρωτιάς 6 φορές, ενώ δύο φορές κέρδισε τη 2η θέση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Λαζαρίδης αναδείχθηκε χρυσός πρωταθλητής στο Εθνικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, τόσο στο μονό όσο και το διπλό ανδρών. Ξεχωριστή εμπειρία και τιμή αποτέλεσε για τον ίδιο η ευκαιρία να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα στην Ολλανδία (πανόραμα των Παραολυμπιακών αθλημάτων που διοργάνωσε η Παραολυμπιακή Επιτροπή). Αξιοσημείωτες ήταν ακόμη οι παρουσίες του στο διεθνώς αναγνωρισμένο τουριστικό/αθλητικό/ πολιτιστικό γεγονός Navarino Challenge, που διεξάγεται στις ποιοτικές εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Δυτική Μεσσηνία και στις διοργανώσεις σε ΟΑΚΑ και Πάτρα του αθλητικού event «PARAOLYMPIA».

Σε ένα διαφορετικό «στίβο» ο Λαζαρίδης συνέχισε τις επισκέψεις σε σχολεία εμπνέοντας τα παιδιά με το παράδειγμα της ζωής του, μιλώντας για τα οφέλη του αθλητισμού, αλλά και για την αναπηρία που δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα ή αιτία ανθρώπινης διάκρισης (επισκέφτηκε 10 Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία στη Μεσσηνία και την Αττική το 2023). Όχι λιγότερο σημαντικό είναι ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης συνεχίζει επιτυχώς τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

«Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι, με τις τόσες διαδρομές, σας θεωρώ ομάδα μου, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, η στήριξή σας και η αγάπη σας αποτελεί για εμένα πηγή δύναμης και έμπνευσης» είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στους ανθρώπους που τον στηρίζουν, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον προπονητή του Γιώργο Κόντο,  στον γυμναστή Γιάννη Καλυβιώτη, στις γυμνάστριες Χριστίνα Πανταζοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου, Ελίνα Χαντζή, στη διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη και στον Θέμη Χειμάρα, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Καλαματιανού πρωταθλητή.

Επίσης, ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπουλου, τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την οικογένειά του «που έχουν αγκαλιάσει εδώ και χρόνια την προσπάθεια μου», καθώς και τις εταιρίες-υποστηρικτές Αegean airlines, Greektomato (οικογένεια Ευσταθίου), Pharma group (οικογένεια Φυλακτίδη), «Παπαδημητρίου» και την ομώνυμη οικογένεια, BODYTALK, PANELLINIOS AGORA, PAG GAMES-αντιπρόσωπο της εταιρίας ρακετών DUNLOP, την hyper sports και τον κύριο Αδαμαντιάδη. Επίσης, στους υποστηρικτές που ευχαρίστησε ο Λαζαρίδης συγκαταλέγονται: το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Γιώργος Καστριτσέας (εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου), ξενοδοχείο Buca Beach στην Ανάληψη (οικογένεια Λύτρα), ο Δήμος Καλαμάτας και οι φωτογράφοι Κώστας Κορομηλάς και Χρόνης Χρονόπουλος, τα ΜΜΕ για την προβολή της δράσης του, το Elite City Resort και «όλη την ομάδα του ξενοδοχείου και ξεχωριστά τον κύριο Νικήτα Κάρτσωνα και τον κύριο Παναγιώτη Κλείδωνα» και τέλος τους πιο στενούς φίλους (Άρι, Κώστα, Ανδρέα, Κώστα, Μιχάλη, Γιάννη, Μπάμπη, Ηλία, Θεοδούλη, Γιάννη, Nάντια) και την οικογένειά του.

«Συνεχίστε να είστε δίπλα μου και να με εμπνέετε!» έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος βέβαια είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας…