Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στη δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στη δημιουργία  δύο νέων χώρων στάθμευσης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν κι αυτό της λήψης απόφασης για την εκμίσθωση δύο υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων με τη διαδικασία της διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο Δήμος Καλαμάτας έχει στην ιδιοκτησία του δύο υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων (βόρειο και κεντρικό parking), οι οποίοι βρίσκονται επί του ποταμού Νέδοντα, εντός Καλαμάτας. Πρόκειται για δύο, με άδεια λειτουργίας, χώρους στάθμευσης, όπως αυτοί εμφανίζονται στα σχέδια της αρμόδιας υπηρεσίας, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας λειτουργίας που διαθέτουν.

Αφορά σε δύο χώρους που προορίζονται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας ως χώροι στάθμευσης.

Ειδικότερα: Α) Βόρειος υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων, που βρίσκεται επί του καλυμμένου τμήματος πάνω από το ποταμό Νέδοντα, μεταξύ των οδών Νέδοντος και Σπάρτης, Λεΐκων, Αρτέμιδος και Σταδίου, με επιφάνεια 3.983,79 μ2, με σύνολο θέσεων 103 (εκ των οποίων 3 θέσεις ΑμεΑ).

Β) Κεντρικός υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων που βρίσκεται επί του καλυμμένου τμήματος πάνω από το ποταμό Νέδοντα, μεταξύ των οδών Νέδοντος, Κιλκίς, Αρτέμιδος και Κλαδά, με επιφάνεια 10.531,35 μ2 με σύνολο θέσεων 328 (εκ των οποίων 8 θέσεις ΑμεΑ).