Παρουσίαση πρώτης ποιητικής συλλογής της καθηγήτριας Θάλειας Νικολαΐδου

Παρουσίαση πρώτης ποιητικής συλλογής  της καθηγήτριας Θάλειας Νικολαΐδου

Μια λαμπρή εκδήλωση για την παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της καθηγήτριας Θάλειας Νικολαΐδου, με τίτλο «Φωνές», φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για το κοινό να εξερευνήσει την ποίηση από την οπτική γωνία της κυρίας Νικολαΐδου, με την παρουσίαση να συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τις φιλόλογους Χαρά Νικολακοπούλου και Ζωή Παπαδημητρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ενώ την ατμόσφαιρα ενέπνευσαν οι αναγνώσεις ποιημάτων από την Παναγιώτα Ηλιοπούλου και την Ανθή Μπουσούνη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο της ποίησης μέσα από τις συζητήσεις και τις αναγνώσεις στη φιλόξενη  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, που ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Τα ποιήματα της καθηγήτριας Θάλειας Νικολαΐδου χαρακτηρίζονται από τη χρήση πλούσιου λεξιλογίου και τη δημιουργία ζωντανών εικόνων, που αντλούν έμπνευση από το χωριό της, Πέπλος, στη Θράκη.

Μέσα από τη γλυκιά μελαγχολία της πατρίδας της, η ποιήτρια αναδεικνύει τη μοναδικότητα και την ομορφιά της εκεί φυσικής πραγματικότητας.

Με λέξεις που ζωντανεύουν το τοπίο, τα αρώματα και τις αναμνήσεις του χωριού, δημιουργεί ποιητικά τοπία πλούσια σε συναισθηματικό βάθος και εικονογραφική ακρίβεια.

Έτσι, η ποιητική της συλλογή αναδεικνύει την ομορφιά και την απλότητα της ζωής στην εξοχή, καθιστώντας το χωριό της Πέπλος της Θράκης πηγή έμπνευσης και ποιητικής γοητείας.

Από την πλευρά της, η κα Νικολαΐδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το σχολείο, τους συντελεστές και το κοινό για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση του πολιτισμού και της λογοτεχνικής δημιουργίας στην τοπική κοινότητα, ενισχύοντας την ανάπτυξη της πνευματικής ζωής και προάγοντας τη διάδοση της λογοτεχνικής κουλτούρας.