ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Πίτα στην Καλαμάτα με τη σκέψη στην Αθήνα…

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Πίτα στην Καλαμάτα  με τη σκέψη στην Αθήνα…

Αν και η χθεσινή μέρα ήταν για τους… προληπτικούς (Τρίτη και 13), η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κόψει την πίτα της νέας χρονιάς, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Rex (έναντι ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας) στις 7.30 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων, ο ομιλητής τόνισε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει ένα ισχυρό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, που θα δώσει τη δύναμη η παράταξη να αντιμετωπίσει την υπεροψία και την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του είναι μονόδρομος για τη χώρα».

Μία ώρα περίπου νωρίτερα, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε από την “Εφημερίδα των Συντακτών” μια άλλη σημαντική εκδήλωση, με ενδιαφέρον και για το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή συμμετείχαν οι: Διονύσης Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.), Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ.) και Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά).

Εκεί τα τρία επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς κλήθηκαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα του τίτλου της «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Το “timing” της πολιτικής εκδήλωσης φαίνεται να είναι συμβατό με την επικαιρότητα. Ιδίως από τη στιγμή που καταγράφεται μια γενικευμένη αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική. Είτε αυτή προέρχεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών είτε από τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά «στο φόντο» της οξυμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας για την ακρίβεια που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, η εν λόγω εκδήλωση δεν έγινε… «δεκτή μετ’ επαίνων» στη Χαριλάου Τρικούπη. Αντιθέτως, επισημάνθηκε πως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα έπρεπε να έχει ενημερώσει το κόμμα του. Ιδίως από τη στιγμή που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις είναι ρευστές, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί εν όψει των ευρωεκλογών.

Σήμερα θα γίνει το πρώτο… ταμείο από το ΠΑΣΟΚ, τόσο από την εκδήλωση στην Καλαμάτα όσο και από αυτή στην Αθήνα.