ΠεΣυ Πελοποννήσου: Οι αγρότες ζήτησαν τη βοήθεια όλων- “Θα εξαφανιστούμε”

ΠεΣυ Πελοποννήσου: Οι αγρότες ζήτησαν  τη βοήθεια όλων- “Θα εξαφανιστούμε”

Τη βοήθεια όλων των περιφερειακών συμβούλων και τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους ζήτησαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στην οποία συζητήθηκαν ως τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Συζήτηση ιδιαίτερα επίκαιρη και λόγω των μπλόκων σε όλη τη χώρα, αλλά και λόγω της χθεσινής διαμαρτυρίας με τρακτέρ στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών περιέγραψαν την κατάσταση που υπάρχει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα με μελανά χρώματα και χαρακτηριστικά ανέφεραν πως, αν δε βρουν βοήθεια και στήριξη, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και θα γραφούν στο ταμείο ανεργίας.

Επίσης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους που τόσες μέρες δεν έχει συζητηθεί το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρότι είχαν επιδώσει ψήφισμα στην Περιφέρεια.

Ο κ. Αντωνίου, καστανοπαραγωγός από την Καστάνιτσα, στην πολύ σύντομη παρέμβασή του ανέφερε πως “ζητάμε τη βοήθειά σας, η ανάγκη μάς κάνει από νοικοκυραίους, ζητιάνους, ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Σας θέλουμε δίπλα μας“.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος αγροτών από την Αργολίδα αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Ανάβαλο και στον ΤΟΕΒ της περιοχής, καθώς και στον ΓΟΕΒ, προχωρώντας μάλιστα σε πολλές καταγγελίες, όπως για παράνομες γεωτρήσεις που παίρνουν νερό από τις πηγές του Αναβάλου, για αντλιοστάσιο που δε λειτουργεί, για εγκατάλειψη του ανοιχτού καναλιού, για οικονομικό άνοιγμα του ΓΟΕΒ που φθάνει τα 6,5 εκ ευρώ, και για πληροφορίες πως θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος για την κάλυψη του ανοίγματος.