Πού στρέφονται οι έρευνες για το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση της Αθήνας

Πού στρέφονται οι έρευνες για το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση της Αθήνας

Την ταυτότητα της γυναίκας που κυοφορούσε το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε αποχέτευση σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα Εξάρχεια αναζητούν οι αρχές προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για την υπόθεση.

Το έμβρυο ήταν περίπου 5 μηνών. Πλησίον των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται και μία ιδιωτική μαιευτική κλινική, στην οποία μεταβαίνουν καθημερινά πολλές γυναίκες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως πιθανό ενδεχόμενο εξετάζεται κάποια έγκυος να απέβαλε και έτσι να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Ωστόσο δεν υπάρχει πληροφορία στο μαιευτήριο και στους «Γιατρούς» για το εάν έφτασε κάποια γυναίκα ζητώντας βοήθεια.

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών και λαμβάνονται καταθέσεις.

Αστυνομικοί θα εξετάσουν πρόσωπα κλειδιά από γραφεία που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, ούτως ώστε να συντονίσουν το επόμενο στάδιο των ερευνών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα εξεταστούν είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, αλλά και μια γυναικολόγος που εργάζονται εθελοντικά σε γραφεία τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε, το έμβρυο.

Φως στο τι ακριβώς συνέβη και το έμβρυο βρέθηκε πεταμένο σε βόθρο, αναμένεται εξάλλου να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, που θα γίνει σήμερα κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

in.gr