Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Καλαμάτας έως τις 26 Φεβρουαρίου

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Καλαμάτας έως τις 26 Φεβρουαρίου

Τη συνέχιση της αποχής μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου αποφάσισαν χθες οι δικηγόροι της Καλαμάτας, αποδεχόμενοι την σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Μάλιστα, για τις 15  και 23 Φεβρουαρίου αποφασίσθηκε καθολική αποχή από τις νομικές διαδικασίες και πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας.

Αποχή
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε την Τετάρτη και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες κατ’ επανάληψη έχουν εκφραστεί και ενώπιον της Ολομέλειας.

«Περαιτέρω, η στάση της κυβέρνησης με τις διαρκείς παλινωδίες και καθυστερήσεις συνιστά προσβολή προς το δικηγορικό Σώμα και πλήττει την αξιοπρέπειά μας. Οι δικηγόροι δεν επαιτούμε, απαιτούμε σεβασμό στο θεσμικό μας ρόλο, τήρηση των δεσμεύσεων και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας», τονίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας. Γι’ αυτό και από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας αποφασίσθηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα αποχή των μελών του, κατ’ ελάχιστον, από:

-Όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα

-Τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ

-Τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας

-Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds).

Διαμαρτυρίες
Επίσης, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου για το μείζον ζήτημα της ασφαλιστικής ικανότητας των δικηγόρων και των μελών της οικογένειάς τους, η οποία λήγει στις 29/2/2024 και μέχρι σήμερα καμία πρόνοια δεν έχει υπάρξει για την παράτασή της, με τους όρους που ισχύουν σήμερα (με μόνη την πληρωμή των εισφορών του κλάδου υγείας του προηγουμένου έτους) για τα πρόσωπα που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερα, καθώς και για το ζήτημα της εκ νέου ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Επιπλέον, να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Τις δύο αυτές ημέρες των συγκεντρώσεων οι δικηγόροι θα απέχουν απ’ όλα τα νομικά καθήκοντά τους.
Β.Β.