«ΘΑΡΡΟΣ» 31 Ιανουαρίου 1931: Αι προετοιμασίαι δια την εορτήν της Υπαπαντής

«ΘΑΡΡΟΣ» 31 Ιανουαρίου 1931: Αι προετοιμασίαι δια την εορτήν της Υπαπαντής

Η παμμεσσηνιακή θρησκευτική εορτή της Υπαπαντής θα εορτασθή εφέτος μετά μεγαλυτέρας παρ’ άλλοτε λαμπρότητος αν λάβη εις υπ’ όψιν τας καταβαλλομένας προσπαθείας εκ μέρους των επιτρόπων του Ιερού ναού και των Αρχών της πόλεως.

Ούτω από της χθες ήρχισεν η κατασκευή εσωτερικού διακόσμου του ναού, ο οποίος θα συντελεσθή εντός της σήμερον οπότε η σεπτή εικών θα μεταφερθή εις το μέσον του ναού τοποθετουμένη επί του εικονοστασίου της Αγίας εικόνος.

Ο εξωτερικός διάκοσμος αρχόμενος από της πρωίας της σήμερον θα συντελεσθή μέχρι της μεσημβρίας της αύριον, παραμονή της εορτής.

Το επίσημον πρόγραμμα του εορτασμού εξεδόθη υπό της Δημοτικής Αρχής και δια του οποίου καλούνται να παρευρεθούν κατά την περιφοράν της Αγίας εικόνος πάντες οι επίσημοι, και τα διοικητικά συμβούλια των εν τη πόλει συλλόγων και σωματείων.

Τα της στρατιωτικής παρατάξεως ανετέθησαν εις το Φρουραρχείον.

Χθες εξεδόθησαν αι δέουσαι διαταγαί παρά της διοικήσεως Χωροφυλακής εις τα τμήματα δια την τήρησιν της τάξεως εντός του Ναού και εκτός αυτού. Η εποπτεία της εντός του ναού τάξεως ανετέθη εις τον διοικητήν του Α΄ τμήματος Γιαλουράκον και η εξωτερική τοιαύτη εις τον διοικητήν του Β΄ κ. Σαργέντην μετ’ αναλόγου δυνάμεως βαθμοφόρων και χωροφυλάκων.