Ξεκινά το καλοκαίρι το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη»

Ξεκινά το καλοκαίρι το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη»

Η έναρξη υλοποίησης του έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» ήταν και “παραμένει” κυβερνητικό στοίχημα. Κι αυτό, γιατί έχουμε διαβάσει και γράψει δεκάδες πιθανές ημερομηνίες έναρξης των εργασιών, αν και οι διαβεβαιώσεις των γαλάζιων βουλευτών του νομού ήταν άλλες.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τοποθέτησε με ανακοίνωσή της την έναρξη υλοποίησης του έργου στις αρχές της θερινής περιόδου, που τυγχάνει να είναι και περίοδος που έρχονται επισκέπτες στην περιοχή μας. Αν και μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς θα  ξεπεραστεί το παραπάνω γεγονός, κρατάμε την… αισιόδοξη πλευρά της ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με αυτή, επιτόπια συνάντηση εργασίας στην περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Καλαμάτας, απ’ όπου και θα εκκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης, παρουσία αρμόδιων τεχνικών παραγόντων, ήταν η αντιμετώπιση θεμάτων και ο σωστός σχεδιασμός όσον αφορά στα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, αλλά και η δρομολόγηση πρόδρομων εργασιών που συνδέονται με την κατασκευή του κύριου έργου.

Για το λόγο αυτό, εκ μέρους του Δήμου συνόδευαν το δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κουτραφούρης και Ανδρέας Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλης Βασιλειάδης.

Στη συνάντηση, επίσης, μετείχαν ο υπεύθυνος εργοταξιάρχης της αναδόχου εταιρείας, πολιτικός μηχανικός Θανάσης Σπανός και ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας, Γιώργος Καράμπελας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εκκίνηση κατασκευής του οδικού έργου στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας τοποθετείται στις αρχές της θερινής περιόδου.

Α.Π.