Ξυλοδαρμός μαθητή: Σύλληψη του 16χρονου δράστη και του πατέρα του

Ξυλοδαρμός μαθητή: Σύλληψη του 16χρονου δράστη και του πατέρα του

Στελέχωση των σχολείων με επαγγελματίες ψυχικής υγείας ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Την ταυτότητα των τεσσάρων ατόμων που μαζί με έναν 16χρονο από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας χτύπησαν προχθές το μεσημέρι άλλο 16χρονο μαθητή του ίδιου σχολείου, έξω από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στην οδό Βασ. Γεωργίου, συνεχίζει να αναζητά η Αστυνομία.

Ο 16χρονος που χτύπησε το συνομήλικό του συνελήφθη προχθές με την κατηγορία της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, μαζί με τον 75χρονο πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Σύλληψη πατέρα και γιου
Το περιστατικό συνέβη έξω από το σχολείο, όταν ένας 16χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίμενε να πάρει μια φίλη του. Τότε ο 16χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο, που είναι από το ίδιο σχολείο με το θύμα, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με την Αστυνομία, οφείλεται σε «προσωπικές διαφορές».

Οι δράστες χτύπησαν τον 16χρονο με κλωτσιές και μπουνιές και τράπηκαν σε φυγή. Το ανήλικο θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε σπίτι του.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία λίγες ώρες μετά εντόπισε και συνέλαβε τον 16χρονο και τον πατέρα του. Ακόμα και χθες – μέχρι το βράδυ που έληγε το Αυτόφωρο – συνεχίζονταν οι αναζητήσεις για τα άλλα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, ενώ δεν είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Ο 16χρονος και ο πατέρας του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, οι οποίοι μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Ανησυχία γονέων
Το περιστατικό αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα και την περιοχή του σχολικού συγκροτήματος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών! Δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δε θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από τη μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.ά. 

Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κ.ά.), καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων, όσο ποτέ άλλοτε, από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης».

Της Βίκυς Βετουλάκη