Αυτοψία Αναστασόπουλου σε έργα στην περιοχή της Στούπας

Αυτοψία Αναστασόπουλου σε  έργα στην περιοχή της Στούπας

Αυτοψία πραγματοποίησε προχθές, σε έργα που εξελίσσονται στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, τα έργα που επιθεώρησε είναι η βελτίωση της παραλιακής οδού του οικισμού Στούπας της Κοινότητας Νεοχωρίου και το έργο βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα από Στούπα έως Άγιο Νίκωνα:

α) Έργο: «Βελτίωση παραλιακής οδού οικισμού Στούπας Κοινότητας Νεοχωρίου», προϋπολογισμού 760.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην ανάπλαση της παραλιακής οδού για μήκος 422 μ., χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: αποξήλωση των υλικών της οδού (πεζοδρόμια, κράσπεδα, ρείθρα κλπ.), διάστρωση με υλικό υπόβασης, κατασκευή στρώσης οπλισμένου σκυροδέματος, διάστρωση άμμου προς έδραση κυβόλιθων και τοποθέτηση κυβόλιθων από σκυρόδεμα. Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κατασκευών για τη στάθμευση των ποδηλάτων, αντικατάσταση στα φθαρμένα παγκάκια, τοποθέτηση ζαρντινιέρων προς φύτευση δέντρων, νέες μεταλλικές κλίμακες για την πρόσβαση στην παραλία, ενώ για τη διευκόλυνση των λουομένων θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενες ντουζιέρες.

Η μελέτη έχει σχεδιαστεί και προβλέπονται παρεμβάσεις για την ασφαλή καθοδήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Κατά την αυτοψία, στην οποία παρευρέθη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου, Γιώργος Χοντζέας, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εκτιμήθηκε στο τέλος Απριλίου, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, παρουσία και του αναδόχου, που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας χθες.

β) Έργο: «Βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού, τμήμα Στούπα –Πλάτσα -Άγιος Νίκωνας», προϋπολογισμού 1.115.900 ευρώ: Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού, στο τμήμα από Στούπα προς Άγιο Νίκωνα, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Προβλέπει, κυρίως, ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα και όπου απαιτείται, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και την ευχερή κίνηση των οχημάτων. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο τμήμα από Άγιο Νικόλαο προς Ρίγκλια και απομένει να ασφαλτοστρωθούν κατά θέσεις τμήματα περίπου 5.000 τ.μ., στην επαρχιακή οδό έως τα όρια του νομού.