Αποχώρηση Ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλου από ημερίδα στα Φιλιατρά λόγω έλλειψης προσβασιμότητας

Αποχώρηση Ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλου από ημερίδα στα Φιλιατρά λόγω έλλειψης προσβασιμότητας

Αν το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στη Μεσσηνία, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Σειρά συναντήσεων με φορείς και πολίτες όλης της Πελοποννήσου πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο (και) των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Σταθμός αυτής της περιοδείας υπήρξε και η Μεσσηνία, το Σάββατο 2 Μαρτίου, στην οποία όμως ο ευρωβουλευτής δεν κατάφερε να ακολουθήσει μέρος του προγράμματός του, αφού αντί για τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας στα Φιλιατρά, συνάντησε… ανύπαρκτες υποδομές προσβασιμότητας, με αποτέλεσμα την αποχώρησή του.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω κώλυμα προέκυψε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συμμετοχής του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην ημερίδα που διοργάνωνε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Συνάντηση με Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μεσσηνία ο κ. Κυμπουρόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι κύριες προκλήσεις στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Τέθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις φαρμάκων και η θέσπιση καταλόγου κρίσιμων φαρμάκων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενίσχυση της αγοράς των γενόσημων φαρμάκων, καθώς και ο κρίσιμος ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τον κοινοτικό εμβολιασμό.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, τις σπάνιες ασθένειες και τα “ορφανά” φάρμακα, τη γήρανση του πληθυσμού, καθώς και τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου».

Επίσης, τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Κυμπουρόπουλο ζητήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή απόκριση στο χώρο των φαρμακείων και των φαρμάκων, όπως και το ρόλο των φαρμακοποιών την επόμενη ημέρα.

Συνάντηση με πολίτες

Η παρουσία του ευρωβουλευτή στη Μεσσηνία ολοκληρώθηκε με συνάντησή του το βράδυ με Μεσσήνιους πολίτες σε κεντρική καφετέρια της Καλαμάτας. Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το «παρών» για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε μια σειρά ζητημάτων με τον κ. Κυμπουρόπουλο, ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Μαριλένα Γυφτέα, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Αντί υστερόγραφου…

Δεν ωφελεί να συνεχίσουμε το θεωρητικό δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πόλη, το νομό, τη χώρα μας, εάν αυτός δε συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πράξεις που θα διευκολύνουν -ουσιαστικά- την καθημερινότητά τους. Τότε, μόνο, θα μπορούμε να μιλάμε για ισότιμη μεταχείριση πολιτών, χωρίς να τους κατατάσσουμε «άθελά μας» ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη

Κεντρική φωτογραφία αρχείου