Δ. Κουτσούμπας από Καλαμάτα: «Μόνο με ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες»

Δ. Κουτσούμπας από Καλαμάτα: «Μόνο με ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες»

Με σαφή προεκλογικό χαρακτήρα, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, δόθηκε χθες η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ στην «Τέντα».

Τη χθεσινή εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Θοδωρής Μπολέτης, ο οποίος σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει με πιο δυνατό ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε εκτενείς αναφορές σε μείζονα προβλήματα που πλήττουν την ελληνική οικογένεια, όπως στην ακρίβεια, το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την έλλειψη αρωγής προς τους αγρότες, αλλά και τη μη απόδοση δικαιοσύνης στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και των αγροτών συναντήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στους δρόμους όλης της χώρας, γεγονός το οποίο απέδειξε ότι αντιπολίτευση υπάρχει», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω του ΚΚΕ αυτοί οι συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν προς όφελος του λαού.

Όσον αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε: «Είπαμε ότι θα κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να μη συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα», ενώ αναφορικά με την ψήφιση του ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ζήτησε «να σφυροκοπήσουμε το νομοσχέδιο για αποκλειστικά δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σε αναφορά του στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «οι αγρότες δεν το βάζουν κάτω σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης. Συνεχίζουν τον αγώνα παρότι βρέθηκαν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα, μετά 35 ημέρες κινητοποιήσεων στα μπλόκα». Για να προσθέσει: «Το ρεύμα αμφισβήτησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα απαράδεκτα, κατά τον ίδιο, επικρατούν σε επίπεδο Μεσσηνίας, με τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τις ελλιπείς υποδομές στα σχολεία και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων να είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της όλης κατάστασης.

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον κόσμο της Μεσσηνίας, υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τους αγώνες με όση δύναμη μας δώσετε στις ευρωεκλογές, αφού μόνο με ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες». Νωρίτερα δε, είχε υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δε φοβάται να τα βάλει με την Ε.Ε.

Χρ.Μ.