Δήμος Τριφυλίας: Έως 16 Απριλίου προσφορές για εργασίες αντιπυρικής προστασίας και καθαρισμούς

Δήμος Τριφυλίας: Έως 16 Απριλίου προσφορές για εργασίες αντιπυρικής προστασίας και καθαρισμούς

Η 16η Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00, είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για «Εργασίες αντιπυρικής / αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων – παραλιών και αυτοφυούς βλάστησης» του Δήμου Τριφυλίας, προϋπολογισμού μελέτης 270.072 ευρώ.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, τη 18η/04/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. (ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών). Στη διακήρυξη αναγράφεται ότι «αντικείμενο της σύμβασης είναι: Η παρούσα τεχνικοοικονομική μελέτη αφορά σε απαραίτητες εργασίες που αφορούν στην Πολιτική Προστασία και τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και παραλιών του Δήμου Τριφυλίας για τα έτη 2024-2025.

Α) Οι εργασίες αντιπυρικής- αντιπλημμυρικής προστασίας (Π.Π.) περιλαμβάνουν καθαρισμούς από βλάστηση, συντήρηση του οδοστρώματος και διάνοιξη τάφρων απορροής ομβρίων των αγροτοδασικών δρόμων, πραγματοποιούνται με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Κυπαρισσίας (181020/10-04-2023 & 186627/12-04- 2023 έγγραφα του Δασαρχείου Κυπαρισσίας ) και ως συνδρομή στο έργο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιπυρική προστασία του Δήμου. Σε περίπτωση που απαιτείται η κοπή μεγάλων δένδρων, θα ζητείται η γνωμοδότηση του οικείου Δασαρχείου.

Οι εργασίες Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.) περιλαμβάνουν, επίσης, τη συνδρομή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ( πυρκαγιές – πλημμύρες – σεισμοί κ.α.) στις οποίες ενδεχομένως θα βρεθεί ο Δήμος.

Β) Οι εργασίες Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Παραλιών (Κ.Κ.Χ.Π.) περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των παραλιών από φύκια και φερτά απορρίμματα, τον καθαρισμό από ογκώδη αντικείμενα και τη διευθέτηση των χώρων πέριξ ΧΑΔΑ Αλιμακίου (έγγραφο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου).

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν με κατάλληλα μισθωμένα μηχανήματα με χειριστές που θα έχουν τα ανάλογα προσόντα χειριστή αυτών και συγκεκριμένα: α) εργασίες αντιπυρικής- αντιπλημμυρικής προστασίας (Π.Π.), φορτωτής- εκσκαφέας άνω των 90 ΗΡ,  ανατρεπόμενο φορτηγό χωρητικότητας 7-10 tn, διαμορφωτήρας γαιών (grader) άνω των 90 ΗΡ, ερπυστριοφόρος προωθητήρας (bulldozer) άνω των 100 ΗΡ, β) εργασίες Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Παραλιών (Κ.Κ.Χ.Π.), φορτωτής- εκσκαφέας άνω των 90 ΗΡ, ερπυστριοφόρος φορτωτής άνω των 90 ΗΡ, ανατρεπόμενο φορτηγό χωρητικότητας έως 16 tn».

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των τμημάτων. Δεν επιτρέπεται προσφορά για μέρος ομάδας. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα μήνες.

Η δε σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει τιμής. 
Η.Γ.