Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Προκριματική φάση Πανελληνίου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Προκριματική φάση Πανελληνίου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, με θέμα «Μεσόγειος – Πηγή ζωής και Πολιτισμού», για το σχολικό έτος 2023-2024.

Όπως διαβάσουμε σχετικά: «Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέπτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και, ως εκ τούτου, διαμορφώνονται διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προπονητών τους: σχηματίζουν ομάδες (teamwork), μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking), εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking), αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προτείνουν λύσεις (problem solving). Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, με θέμα “Μεσόγειος – Πηγή ζωής και Πολιτισμού”, την Κυριακή 3 Μαρτίου  στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, με βάση το πρόγραμμα του πίνακα».