Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η υπόθεση με τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στους αποδήμους και η έρευνα της κυβέρνησης

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μη τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μετά από την υπόθεση με τα email στους απόδημους.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση πως «η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα».

«Η υπόθεση με τα email που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», υπογράμμισε.

Εσωτερικός έλεγχος και στο ΥΠΕΣ

Παράλληλα διεξάγεται και εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ.

«Η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο» είπε η Νίκη Κεραμέως υπενθυμίζοντας ότι από 4/3 έχει ξεκινήσει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα μαζικά email σε απόδημους Έλληνες

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία» διευκρίνισε η υπουργός λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: Το Βήμα