Για το υδροηλεκτρικό στη Νέδα συζητά αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Για το υδροηλεκτρικό στη Νέδα συζητά αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αύριο το πρωί στο κτήριο της Περιφέρειας (πλ. Εθν. Μακαρίου) στην Τρίπολη.

Ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη για να συζητηθούν είναι η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΜΥΗΣ) εγκατεστημένης ισχύος 0,90MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «Υδροδυναμική Πελοποννήσου Α.Ε.» στον ποταμό Νέδα στην Είρα του Δήμου Οιχαλίας. Για το έργο αυτό έχουν καταγραφεί μεγάλες αντιδράσεις και η τοπική κοινωνία έχει ζητήσει να μην υλοποιηθεί.  

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την εκλογή αντιπροέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, ενώ τα μέλη της αναμένεται να απασχολήσει η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιγνιτωρυχείου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ Α.Ε. για την τροποποίηση της ΑΕΠΟ.

Φωτογραφία: Αγγελόπουλος Μιχάλης