«Καλαματιανέ μου αέρα»: Εντυπωσιακό το χορευτικό αντάμωμα στην κεντρική πλατεία της πόλης

«Καλαματιανέ μου αέρα»: Εντυπωσιακό το χορευτικό αντάμωμα στην κεντρική πλατεία της πόλης

Με τη συμμετοχή των χορευτικών συλλόγων της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε, απόψε το βράδυ, το χορευτικό αντάμωμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το οποίο πλαισιώθηκε από την παρουσία πλήθους κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μουσική επιμέλεια της σημερινής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε ως μέρος των φετινών επετειακών εκδηλώσεων, επιμελήθηκε η μεσσηνιακή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Ταξίμ». Σ’ αυτή συμμετέχουν: στο κλαρίνο ο Νίκος Παπαηλίου, στο λαούτο ο Κυριάκος Μαρκόγιαννης, στο βιολί ο Παναγιώτης Κοτσώνης, στο σαντούρι ο Χρήστος Λαδάς, στα κρουστά ο Γιώργος Κλάδης και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου.

Εκ μέρους των συλλόγων που έδωσαν το «παρών», απόψε, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ήταν οι σύλλογοι: Λύκειο Των Ελληνίδων Καλαμάτας, Σύλλογος Απανταχού Λαδαίων, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Αθλητικός-Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας «Τμήμα αναβίωσης Παναγιώτης Κεφάλας», Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφανών «Η Αναγέννηση», Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες», Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροχώματος – Ακοβιτίκων – Δυτ. παραλίας «Ο Ποσειδών».